USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİLGEHAN’IN KALEMİNDEN

12-06-2023

Bazen Aklıma geldikçe güldüğüm bir hususu paylaşarak yazıma başlamak istedim. Reklam ve araştırma şirketleri Belediye Başkanlarından Şirketlerine para alabilmek için yapılan Anket ve oylama sonuçlarına göre “Filan Belediye Başkanı en başarılı belediye başkanı seçildi” diye açıklama yaparlar.

Mesela Meclis dergisi veya başka araştırma şirketleri vs. hiç bir önemi olmayan, gerçekliği olmayan ama vatandaşı etkilemek için “Bizim Başkan Türkiye’nin en başarılı başkanı seçilmiş” diye safça övünen vatandaş için çok iyi bir oy devşirme algı oluşturma tezgâhı idi. Hatta hatırlarım bizim geçmişteki ve bugün ki Belediye başkanlarımızla sanki bu anlattığım olayları yaşadık. Kim çok para verirse en başarılı Belediye Başkanı seçiliyordu.

Diyeceksiniz ki bu nereden aklınıza geldi? Düşündüm eğer bu ödül gerçekten hak edene verilseydi şu an Hilmi beyin Ankara aşkından yeterince gelemediği Sivas’ta vekili Turan Topgül tarafından idare edilen Sivas Belediyesi vekâlet Başkanlığındaki bir fiil çaba ve çalışmalarından dolayı Turan Topgül’e verilmesi gerekirdi. Allah’ı var vekil Turan Topgül nikâh kıyıyor, cenaze kaldırıyor, açılışlara iştirak ediyor, hasta ziyareti yapıyor, cenaze evi taziye ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Devamlı çalışıyor koşturuyor. Gelecek dönem Belediye Başkanlığına Aday olursa şaşırmam.

Peki, Hilmi Bey ne yapıyor? Gönül Belediyeciliği yapıyor. Nasıl mı? Ankara’daki dostlarının gönlünü almayı ihmal etmiyor. Neredeyse haftanın çoğu günü Ankara’da yaşıyor ve gelecek ikbal çalışmalarına hız veriyor. Genel merkezden çıkmıyor her yere girip çıkıyor. Bence Hilmi Beyin öncelikle şunu yapması gerekir: bir daha belediye başkanlığı düşünüyor ise Sivas’ın hızlı tren sonrası şehre başka illerden merak ederek gelen insanların sıkça eleştirdiği bozuk yollar ve kaldırımları bir an önce yapmalı. Ve şunu da bilmeli karşısına ilk önce Turan Topgül olmak üzere belki eski ortağı Burhanettin Kuru ki bence çok başarılı bir il başkanlığına şahit olduk yakışır. Yine Sami Aydın şu an halk tarafından istenilen konuma yeniden geldi halk ismini telaffuz ediyor. Büyük ihtimal teşkilattan istediği desteği alırsa ki Hakan Aksu’ya çok yakın yeniden aday olarak Belediye Başkanı seçilebilir. Sonuç olarak hiç bir makam boşluk kaldırmaz ve bir şekilde makam doldurulur. Şu an ki duruma eğer Hilmi Bey “Heyyyt ben Belediyemin Başındayım, kendi ikbalim için değil ilimin menfaati için belki biraz fazla Ankara’da bulundum. Şu andan itibaren işimin başındayım” diyerek vatandaşı ikna edebilirse ki bu da çok zor ortak kanaat Hilmi Beyin aklı fikri Ankara’da algısı Sivas’ta genelde bulunmuyor algısı vatandaş da yerleşmiş. Önümüzdeki günler teşkilata hâkim Hakan Aksu ve Hilmi Bilgin arasında Sivas Belediyesi’nin yeniden Başkanı ve meclisin yapısal değişikliği mücadelesi ile geçecek gibi görünüyor. Sanki kilit ve karar verici Aksu olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?