USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CENAB-I ALLAH´ı ZİKRETMEK

28-12-2018

Zikir, Allah ile kul arasında kuvvetli bir bağdır. İnsanın en huzurlu anı, Allah´a yönelip, baş başa kaldığı andır. Allah´a yönelmenin en güzel yollarından biri de zikirdir. Yüce Allah´a kulluk etmek, hayatın her alanında O´nu hatırlamak ve O´nun rızasına uygun davranmakla mümkün olabilir. Allah´ın kulu olduğu bilincinden yoksun olmak ve O´na karşı kulluk vazifelerini umursamamak, Kur´anı Kerim´in ifadesiyle, Allah´ı unutmaktır. Yine Kur´anı Kerim´in ifadesiyle, Allah´ı unutanların, O´nu anmaktan yüz çevirenlerin sıkıntılı bir hayatı olacaktır. Aksine, kulluk sorumluluğunu hep hatırında tutanlar, Rabbimizin ?Siz beni anın ki ben de sizi anayım!? (Bakara, 2/152) müjdesine nâil olacaklardır.

PEYGAMBERİMİZİN ALLAH´I ZİKRİ.

Kur´an-ı Kerim, inananlardan bahsederken ?Onlar ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah´ı anarlar.?(Âl-i İmrân, 191) buyuruyor.Kur´anın müjdeleyicisi Resûlullah, bu sıfatların canlı bir örneğiydi. Hz. Âişe der ki: ?Hz. peygamber hayatının hiçbir safhasında Allah´ı anmaktan ve yüceltmekten geri kalmamıştır?(Ebu Dâvûd, Kitâbut-Tahâre).

Hz. Peygamber´in evini korumakla görevli olan Rebia b. Kâb, ?Hz. Peygamber´in tespihini dinleye dinleye yorulur uykuya dalardım.? demektedir. Hz. Peygamber her an Allah´ı anmakla meşguldü. Otururken, yürürken, uyanıkken, uyurken, yerken, içerken, abdest alırken, üstünü başını değiştirirken, seyahat ederken, konaklarken, evden çıkarken, mescide girerken daima Allah´ı anar, daima O´nun adını yüceltirdi. Hz. Peygamber´in son günlerinde Nasr sûresi nâzil olmuş, O´na Allah´ın şanını tespih etmesi emredilmişti. Resûlullah´ın hanımları diyorlar ki: ?Hz. Peygamber´e bu emir ulaştıktan sonra artık tüm vaktini Allah´a hamd ve sena etmeye ayırmıştı?(İbn Sâd, Cüzül Vefat). İbn Ömer diyor ki:  ?Hz. peygamber, şu duayı okurdu: ? Allah´ım beni affet, kusurlarımı bağışla. Tövbeleri kabul eden ve mağfiret ihsan eden sensin? ( İbn Sâd, Cüzül Vefât)

ZİKİRLE, HEP ZİKİRLE

Yalandan, riyadan kaçılmalı,

Allah´ı zikirle, hep zikirle,

Semavî kapılar açılmalı,

Allah´ı zikirle, hep zikirle,

 

Açalım ol beyaz gonca gülde,

Mevlâ´ya akalım coşkun selde,

Kabe´ye koşalım esen yelde,

Allah´ı zikirle, hep zikirle !

 

Hayattan, değerli ibret aldım,

Sık sık derin tefekküre daldım,

Tevazuda toprak gibi oldum,

Allah´ı zikirle, hep zikirle.

 

Kalbî duygularımı yazdım,

İlâhî aşk göllerinde yüzdüm,

Rüzgârdan Resûl selâmın sezdim,

Allah´ı zikirle, hep zikirle !

 

OYTAN Muammer yanar kavrulur,

Yedi iklim dört köşe savrulur,

Nefis ıslah olup muma çevrilir,

Allah´ı zikirle, hep zikirle !

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?