USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CENNET YOLCUSU OLABİLMEK

19-08-2019

Yüce Rabbimiz bize birbirini takip eden iki hayat vermiştir. Birincisi fani, kısa ömürlü ve kazanca dönüştürülmesi gereken dünya hayatıdır. İkincisi ise, ebedi ve ölümsüz olan ahiret hayatıdır.

Cenab-ı Allah´ın, ?Ben cinleri ve insanları ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım !? (Zâriyat,51/56) buyruğuna uygun olarak, Ahiret hayatında, dünyada  kulluk etmenin amacı  olan cennete ulaştıracak, cehennem ateşinden kurtaracak yolu bizlere hayat rehberimiz olan Kur´an´ı Kerim öğretmiştir. Bu yola nasıl girilir, nasıl ilerlenir?

*Cennete giden yola imanla girilir. Çünkü ebedi kurtuluş, imandan geçer. Allah´ın varlığına ve birliğine; O´nun peygamberlerine; meleklerine; kitaplarına, kaza ve kaderin Allah´tan olduğuna gönülden inanmak mümin olmanın ilk şartıdır.

* Bu yolda ilerlemenin şartı ise ibadet ve salih amel yapmaktır: İhlâsla kılınan namaz, samimiyetle tutulan oruç, hac, zekat ibadetlerinin yanında, Allah rızası gözetilerek yapılan her güzel davranış da birer ibadet sayılır: Yakınlarımıza, komşularımıza, can taşıyan her varlığa yardım etmek, iyilik yapmak, hayatı birbirimize kolaylaştırmak, sahip olduğumuz nimetleri paylaşmak, kötülükten uzak durmak ve yapılacak olan kötülüklere engel olmak, iyilik yolunda yürümek ibadettir.

* Cennet yolunda yücelmenin olmazsa olmaz şartı ise güzel ahlak üzere olmaktır; Rabbimize ve çevremize karşı samimi olmaktır; doğru-dürüst davranmak, ahde vefa göstermek, emanete hıyanetlik etmemektir;  elinden ve dilinden kimsenin zarar görmediği, herkesin emin olduğu bir mümin olmaktır.

Şu duayı dilimizden düşürmemeliyiz: ? Allah´ım,Seden cenneti ve bizi cennete yaklaştıran söz ve amelleri isteriz. Cehennem ateşinden ve bizi ona yaklaştıran söz ve davranışlardan sana sığınırız?(İbn Mâce, Dua,4.)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?