USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAK VE BATIL

14-10-2020

Yüce Rabbimizin güzel isimlerinden birisi de el-Hak´tır Rabbimiz, hakkın, hakikatin, adaletin kaynağı ve yegane sahibidir. O, Âdem (a.s.)dan Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.s) e kadar bütün peygamberleri aracılığıyla insanları hakkı tanımaya davet etmiştir. İnsanlık tarihinin hak-batıl mücadelesi, Hz. Adem´in iki oğlu Hâbil ve Kâbil ile başlamıştır. Hâbil, teslimiyet ve samimiyetle hakkın yanında yer almış; Kâbil ise hırsı ve kıskançlığıyla bâtılın tarafını seçmiştir. Habil, kıyamete kadar iyiliğin ve iyilerin öncüsü, Kâbil ise, işlediği cinayetle kötülerin ve kötülüklerin sembolü olarak  anılmaya devam edilecektir.

            Hak, tevhid inancıdır, Allah´a iman ve teslimiyettir, yalnızca O´na kul olmaktır. Bâtıl ise, Allah´ın varlığını ve birliğini inkâr etmek va O´na şirk koşmaktır; O´ndan başkasına kulluk etmektir; Allah´ın sayısız nimetlerine kör ve sağır kesilmektir. Hak, İslâm´ın hayat veren ilkeleri ve insanı insan yapan, dünyayı yaşanılır kılan güzelliklerdir; Batıl ise, İslamla bağdaşmayan anlayış ve inanışlardır; insanın onur ve haysiyetini zedeleyen kötülüklerdir.

            Hak, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt eden ayırt eden hidayet rehberimiz Kur´an´ı Kerimdir; Peygamber Efendimizin eşsiz örnekliğidir. Bâtıl ise Yüce Kitabımızı ve Peygamberimizin sünnet-i seniyesini gönüllerden silmeye yönelik hareketlerdir. Hakkın yolunu tutanlar, yüce değerler uğruna mücadele ederken; dünyada barış, huzur, ve adaleti temin için çabalarken Bâtılın hizmetkarları, fitne, fesat, yalan, iftira ve bozgunculuk peşinde koşarlar, şehirleri harabeye çevirmeye, zihinleri ve gönülleri tahrip etmeye çalışırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?