USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HUZUR VE MUHABBET OCAĞI AİLE

23-09-2019

Aile, eşlerin, Allah´ın adını anarak birbirleriyle ahitleşmesidir; ömür boyu sürmesi niyetiyle yapılan bir sadakat sözleşmesidir. İnsanın ruhuna huzur ve sükunet veren bir nimettir aile. Rabbimizin rahmeti le desteklenen, sevgi, saygı, şevkat ve muhabbetle güzelleşen bir sığınaktır. Kişiyi olumsuzluklara ve tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır aile. Ailede anne şefkat timsalidir; sevgi doludur; yüreğinin kapısı aile fertlerine karşı her daim açıktır. Anne fedakarlığın adıdır, ilgimizi ve iyiliğimizi en fazla hak eden kişidir. Baba, sevgi, güven ve merhametin teksilcisidir. O, ailesini kötülüklere karşı koruma uğrunda her gtürlü meşakkat ve zorluğa göğüs gerer.ailesi için akıttığı alın terinin cennetin anahtarı olduğunu bilir.

Göz aydınlığı çocuklarımız, yuvanın en tatlı meyveleridir. Şevkat, merhamet, ilgi ve sevgiye muhtaçtırlar; anne ve babanın elinde yarınlara hazırlanması gereken birer değerdirler.

Ailede herkes birbirine emanettir; ailenin bütün fertlerine düşen sorumluluklar vardır. Bütün aile fertleri, aile mensuplarının izzet, onur, ve saygınlığını korumak ve yüceltmekle; bu değerlere zarar vermemekle imtihan altındadırlar. Bu imtihanda, birbirlerini üzmek, kırmak, şiddete başvurmak değil, şefkat, merhamet ve nezaket göstermek vardır. Sevinç ve kederde, varlıkta ve darlıkta bir ve biz olma; hayatın yükünü birlikte omuzlama vardır. Ayrıca, ailenin bir sayg ınlığı ve mahremiyeti vardır.Bu mahremiyeti zedelemeye ve tahrip etmeye hiçbir aile ferdinin hakkı yoktur.

 Ne yazık ki, Rabbimizin bize bir lütfu olan aile hayatının, günümüzde değeri pek idrak edilmemekte, anlaşılmamaktadır. Ailenin verdiği huzur ortamı, sorumsuz davranışlara, boş heveslere heba edilmektedir: Sadakatsizlikler, vefasızlıklar, takdir-kıymet bilmeyişler ve şiddete başvurmalar yüzünden nice yuvalar yıkılmaktadır. Asile kurumunun yıkılmasının en ağır bedelini ise henüz hayatının başında veya baharında olan çocuklar çekmektedir.

Kur´an´ı Kerimin bize öğrettiği şu duayı yapmayı ve uygulamayı Rabbimiz cümlemize nasip eylesin: ?Rabbimiz, eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah´a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.? ( Furkan, 25/74)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?