USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MAHLUKAT ÜÇ KISIMDA YARATILMIŞTIR.

12-07-2021

 

Allah Tealâ, mahkukatını üç kısım yaratmıştır: Melekleri yaratmış, onlara akıl vermiş, şehvet görmemiştir. Hayvanları yaratmış, onlara da şehvet vermiş, akıl vermemiştir. Ademoğullarını da yaratmış, onlara ise akıl da şehvet de vermiştir. Binaenaleyh, kimin şehveti aklını mağlup ederse, hayvanlar ondan daha hayırlıdır. Kim de şehvetine galip gelirse, o da meleklerden daha hayırlıdır. (İmam-ı Gazalî, Kalplerin Keşfis.31)

 

BİRBİRİNE KARDEŞ GİBİ DAVRANMAK.

Kur’ân-ı Kerim’de buyrulmaktadır ki “Müminler ancak kardeştirler; onun için iki kardeşinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki merhamet olunasınız!” (Hucurât,49/10). Şuhalde müminlerin birbirlerine karşı gerçek bir kardeş gibi davranmaları, kavgadan-nizadan uzak durmaları; birbirlerini kıskanarak basit menfaat ve çıkarları için birbirlerinin kuyusunu kazmaktan vazgeçmeleri; uyum içinde, anlayış içinde, yardımlaşma içinde, iyi komşuluk ilişkileri içinde davranmaları ve anlaşmazlığa düşmüş olanların aralarını düzeltmeleri gerekir

Cenab-ı Hak; “Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder kötülükten alıkoyarlar. Namazı kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir…” (Tevbe,9/71) Buyurmaktadır.

 

TOHUM SAÇ!

Aç dostum!

Nasırlı ellerini

Semaya aç!

Şu vahşi kalplere

İyilik tohumları saç,

 

Yemyeşil olsun

Kurumuş vicdanları,

Filizlensin taa iliklerinden!

Rahim Mevlâm,

Kabul buyurur,

Seç, iste dileklerinden!

 

OYTAN’ımın çığlığı

Bir gün göklere ağacaktır

Ufuklara doğan Güneş,

Kalbe de doğacaktır!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?