USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖMÜR NİMETİ

25-09-2018

Cenâb-ı Allah, Kur´anı Kerimde: ?Ey iman edenler! Allah´a karşı gelmekten sakının ve herkes, ebedî âlem için ne hazırlamış olduğuna baksın??(Haşr,59/18) buyuruyor. Bir Hadis-i Şerifte ise Peygamberimiz(s.a.s.), şöyle buyurmuştur: ?Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini iyi bil: Ölümden önce hayatın, meşguliyetten önce boş zamanın, yokluktan önce varlığın, ihtiyarlıktan önce gençliğin ve hastalıktan önce sağlığın?( Hâkîm, el-Müstedrek,IV,14)

Şu halde, önemli olan, Rabbimizin çok değerli bir nimeti ve emaneti olan, ömür olarak bize bahşedilmiş zamanın içini nasıl doldurduğumuz, sayılı olan nefeslerimizi nasıl ve hangi amaçla harcadığımız, ömrümüzün değerli vaktini yaratılışımızın ve varlığımızın gayesine uygun olarak kullanıp kullanmadığımızdır.

Ömür, yaratılış gayemize uygun davranılırsa; yarın Ruz-ı Maşherde, Rabbimizin huzurunda sorulacak olan: hayatımızı nerede ve nasıl geçirdiğimiz; mal varlığımızı nerede- nasıl kazandığımız ve nerelere harcadığımız; sahip olduğumuz ilmi insanlığın hayrına ve yararına kullanıp kullanmadığımız gibi sorulara bir müminden beklenen cevapları vermeye yarayacak şekilde geçirilirse bir anlam ifade eder.

Yüce Rabbimiz, ömür nimetimizin geri kalan kısmını, geçen kısımdan daha hayırlı ve bereketli yaşayabilmeyi bizlere nasip eylesin; hesabını veremeyeceğimiz bir hayat yaşamaktan hepimizi muhafaza buyursun. İnşallah!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?