USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PEYGAMBERİMİZİN(s.a.s.) HABEŞ HÜKÜMDARINA YAZDIĞI MEKTUBU

05-09-2019

Bismillahir-Rahmanir-Rahim!

?? Allah´ın Elçis Muhammed´den,Habeş Hükümdarı Necasi  Asham´a:

Müslüman ol! Kendinden başka Tanrı olmayan , melik (gerçek hükümdar), Kuddüs (mukaddes), Selam (selamet veren), Mü´min (koruyucu) ve Muheymin (kurtarıcı) olan Allah´ın hamdini (övgüsünü ) sana iletirim.

Meryem´in oğlu İsa´nın, Allah´ın ruhu ve kelimesi olduğuna şehadet ederim. Allah O´nu ifferli, temiz ve korunmuş Meryem´e ilka etmiş, O da böylece İsa´ya hamile kalmıştır. Allah O´nu tıpkı Adem´i (kudret) eli ve üflemesiyle yarattığı gibi, ruhu ve üflemesiyle yaratmıştır.

Ben seni eşi ortağı olmayan bir Allah´a; O´na ibadet ve taata, bana uymaya ve Allah´tan bana gelene iman etmeye davet ediyorum. Çünkü ben Allah´ın Elçisiyim. Sana amca oğlum Cafer´i ve yanında bir bölük Müslüman´ı sana gönderiyorum. Geldiklerinde onları ağırla. Boş ve faydasız gurur ve ceberrutluğu bırak.

Ben seni ve ordunu Allah´a ibadet ve taata davet ediyorum. Ben gerekeni tebliğ etmiş, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlayacak öğüdü vermiş bulunuyorum. Öğüdümü kabul ediniz. Hidayete (doğru yola) uyanlara selam olsun!??(N.Hatipoğlu, Sabah Gazetesi,16.02.2018)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?