USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETİ

06-08-2019

Hz. Peygamber (s.a.s), bir gün çok mutlu idi ve yüzünde bir neşe vardı.

Ashab-?Ya Resûlallah, bugün mutlu ve yüzünüzde bir neşe ile sabahladınız? dedi.

Hz. Peygamber şöyle buyurdu: -?Evet, Rabbimden bir melek geldi ve ümmetin içinde kim sana salât ederse Allah(c.c.), ona on iyilik yazar, on günahını da siler ve on derecesini yükseltir; ayrıca Allah da ona o kadar salât (rahmet) eder.? (Ahmed, IV.44)

Hâkîm, Kâb b. Ucra´dan şöyle rivayet etmiştir: ?Hz. Peygamber minberde bir basamağa çıkınca ?Âmîn!´ dedi. İkinci basamağa çıkınca yine ?Âmîn!´ dedi. Üçüncü basamağa çıkınca tekrar ?Âmîn!´dedi. Minberden inince, ?Ya Resûlallah, bu gün minberde bir şey dediniz, bundan önce hiç işitmemiştik? dedik. Bunun üzerine Hz. Peygamber(s.a.s) şöyle buyurdu: ?Birinci basamağa çıkınca Hz. Cibril bana gözüktü ve Ramazan ayına yetişip de günahları bağışlanmayan Allah´ın rahmetinden uzak olsun? dedi, ben de ?Âmîn!´ dedim. İkinci basamağa çıkınca ?Yanında ismin anılıp da sana salât getirmeyen Allah´ın rahmetinden uzak olsun? dedi, ben de ?Âmîn!´ dedim. Üçüncü basamağa çıktığımda ise, ?Anne babasından ikisi veya biri yanında yaşlanıp da Cennete giremeyen Allah´ın rahmetinden uzak olsun? dedi. Ben de ?Âmîn!´ dedim.? (Hâkîm, Müstedrek,III.153)

Kıyamette Efendimize en yakın olanlar O´na bolca salât ve selam getirenlerdir (Tirmizi, Ebu Davud.) O´na her salâtta O´nu hatırlarız; O´na inen Kur´anı düşünürüz; hayatımıza yön vermesini arzu ederiz.

Müslümanların kendi aralarında da selamı yaygınlaştırması, insanlar arasındaki katılıkları yumuşatır; buz dağlarını eritir; kardeşliği güçlendirir; sevgi ve saygıyı artırır. Bu sebeple, Hz. peygamber Efendimiz(s.a.s): ?selamı aranızda yayınız.? Buyurmuştur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?