USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİVASSPOR BURADA, SİVAS NEREDE?

03-02-2023

Böyle durumlarda Sivaslı’lara “maça gelin” demek, yada maçın önemini anlatmak insanın ağırına gidiyor ama, şu andaki sessizlik mecbur bıraktı! 

“Yukarı tekkeden esen rüzgar Sivas’ın üzerine ölü toprağı serpiyor” sözünün bazen doğru olduğunu düşünmüyor değilim. Öyle ya, Sivasspor kader maçlarından birine çıkacak ve şehirde bu maçın havasının zerresi yok!

Evet, Sivasspor cumartesi günü son derece önemli, son derece stratejik bir maça çıkacak. Önemli, çünkü ateş hattında bulunuyor. Stratejik, çünkü kazandığı zaman özgüven, rahatlama, moral ve daha pek çok şey kazanacak.

Peki, cumartesi günü oynanacak olan Sivasspor-Beşiktaş maçından Sivaslı’nın haberi var mı? Maalesef şehir için bu kadar önem taşıyan maçın havası yok!

Maça saatler kaldı, ne şehrin önde gelenleri bu konuda bir çalışma yapıyor, nede STK’lar kılını kıpırdatıyor!

Sivas’ın en önemli değerlendiren Sivasspor’a böyle durumlarda destek vermeyip ne zaman destek verilecek?

Sivas valiliği, Belediye, TSO, Esnaf odaları, sendikalar, hatta siyasi partiler, bu konuda harekete geçmek için neyi bekliyorlar?

Bu durumdaki Sivasspor’a destek vermeyip ne zaman verecekler?

Oysa yapılacak destekler, çok basit! Üstelik para pulda gerektirmiyor!

Mesela, Valilik okulların kapalı olduğu bu günlerde, okul müdürleriyle irtibata geçip, özellikle liseli gençlerin maça gelmelerini sağlamalı. Hatta bunun adına da “Delikanlı Yiğidolar takımına sahip çıkıyor” da denebilir.

Belediye, şehrin dört bir yanındaki billboardlara, insanların maça gelmesini sağlayacak sloganlar yazıp, çağrıda bulunmalı. Ayrıca maçtan iki saat öncesinde başlayacak ücretsiz otobüs seferleri düzenlemeli. 

STK’lar üyelerine mesaj atıp, hatta onlara bilet temin maça gelmelerini sağlamalı.

Kısacası, Sivas bir ve beraber olur, buda tribünlere yansırsa, Sivasspor’lu futbolcularında sahada gereğini yapacağına inanıyorum.

O zaman; Haydi Sivas maça!

“Sen yoksan bir eksiğiz”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?