USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YARDIMSEVERLİK

19-06-2019

Toplum içinde insanlar daima birbirlerinin yardımına muhtaçtırlar. Bu bakımdan yardımlaşma, adaletten sonra cemiyeti ayakta tutan temel unsurlardan biridir. İnsan, meşru olan alanlarda, her türlü yardımı, akrabalarından, dostlarından, vatandaşlarından, muhtaç olanlardan esirgememelidir. Kur´an´ı Kerim´de: ?İyilik etmek ve fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın..? (Maide, 5/2) buyrulmaktadır. Bir Hadis-i şerifte ise: ? İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır.? Buyrulmuştur. Ne var ki, yapılan iyilik ve yardımlar, Allah rızası için yapılmalı, gösteriş için yapılmamalıdır.

ÖRNEK OLAY: Cimrilerden birine yoksul bir kimse gelmiş; evde hastası olduğunu, hastanın canının yoğurtla ekmek istediğini söyleyip, bunları istemiş. Cimri sadece bir tas yoğurt vermiş; ekmek vermeyeceğini söylemiş. O gece cimri adam, rüyasında cennete girdiğini görmüş. Cennette huriler O´na ne istediğini sormuşlar. Aç gözlü adam. Cennet nimetlerinin hepsinden istemiş. Fakat huriler sadecwe bir çanak yoğurt getirmişler. Cennette nimet mi kalmadı diye sormuş cimri adam. Hurilerden biri:

-       Sen kapına gelem muhtaç kişiye yalnızca yoğurt vermiştin Ne verirsen elin ile o da girder senin ile. Cennetten nasibin ancak budur? demiş.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?