USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİĞİDOLAR “İSTİKLAL MADALYASI” BEKLİYOR

06-01-2022

SİVAS’IN YÜZÜ, CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA GÜLSÜN

 

Sivas, Anadolu’nun tam ortasında Yiğitler Kentidir.

Sivas, Osmanlı imparatorluğunun tarih sahnesinden silindiği bir dönemde manda ve himayeyi savunanlara inat, milli mücadeleden yana tavır koyan bir şehirdir.

Sivas, İstanbul hükümetinin “Tutuklansın” emrini veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kucak açan Yiğidolar diyarıdır.

İşte bu nedenle Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümünde Sivas İstiklal Madalyası bekliyor.

Atatürk ve silah arkadaşlarına 108 gün ev sahipliği yapan “Ya İstiklal, Ya Ölüm” sözlerine hayat veren, “Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz” diye haykıran bu şehir;

Yıldız gibi parlayan Gaziantep,

Kahramanlar diyarı Maraş

Ve İnebolu'nun yanına yakışacak kenttir.

Sivaslılar olarak, yiğit bir ruha sahip olduğumuz kadar aynı zamanda adalet duyguları yüksek insanlarız.

Bu nedenle, Milli Mücadelenin başlangıcında Atatürk’e ev sahipliği yapan Samsun, Amasya ve Erzurum’un da unutulmamasını istiyoruz.

Sivas milletvekillerimizin önderliğinde, Valimiz, Belediye başkanımız ve bu şehrin STK’larının bu yönde öncü girişimlerde bulunması gerektiğine inanıyoruz.

Başta gazilerimiz ve şehit yakınlarımız olmak üzere yiğitler diyarında yaşayan 7’den 70’e herkesin desteğini bekliyoruz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?