Kültür Sanat

Aşık Veysel Ses Yarışmasına Muhteşem Final

UNESCO ölümünün 50. Yıl dönümünde Âşık Veysel’i anma yılı etkinlikleri kapsamında Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Âşık Veysel Türküleri’ ses yarışmasının finali yapıldı.

Aşık Veysel Ses Yarışmasına Muhteşem Final
01-01-2024 11:15
SİVAS

Neslihan KOÇ

18-19-20 Aralık tarihlerinde ön elemesi gerçekleştirilen yarışmaya 100 kişi tarafından başvuru yapıldı. Ön elemeler sonucu en yüksek puanı alan 15 yarışmacı finale kaldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen final programı büyük bir heyecana sahne oldu.  Farklı meslek gruplarından yer alan yarışmacılar ön elemelerde olduğu gibi finalde de büyük üstat Âşık Veysel’in birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Sivas halkının, Veysel türkülerini farklı seslerden dinlediği yarışmada, alanında uzman kişilerden oluşan jüri puanlama yaparak değerlendirirken büyük zorluk yaşadı. Müthiş performanslar arasından en yüksek puanı alan 5 yarışmacı dereceye girme başarısı gösterdi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan verdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER