USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALİ ŞANSALAN’A RAĞMEN!

28-01-2024

Sezon içi sıkıntılar yaşayan ve 5’inci teknik direktörüyle yola devam eden Beşiktaş ile kadro problemleri yaşayan Sivasspor’un maçı, haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmalarından biriydi.
Sivasspor’un ligin ikinci yarısıyla birlikte eksilen kadrosu aynen maçlara devam ediyor. Eklenebilen 2 yeni transferden biri Beşiktaş’ta forma şansı bulamayan Kerem Atakan, diğeri ise yeni transfer edilen kaleci Nikolic. Gerek ayrılan oyuncular, gerek sakatlar, gerekse Afrika kupasına gidenler de eklenince resmen içi boşalmış bir kadro ile mücadele ediyor son haftalarda takım.

Deplasmandaki Samsun yenilgisi sonrası iç sahada Gaziantep beraberliği ve Antalya’da alınan mağlubiyetler ile puan ortalaması düşen ve alt sıralardaki takımların da yaklaştığı bir döneme giren Sivasspor için Beşiktaş maçı daha da önemli hale gelmişti.
6’ncı dakikada sağ kanatta Manaj’ın vuruşunda kaleci Ersin’in büyük hatasında top filelerle buluştu.
Bir dakika öncesinde de duran top organizasyonunda Appindangoye ile da gole çok yaklaşmıştı.
12’nci dakikada bu kez Barrow kaleci ile karşı karşıya pozisyonu kaçırdı, oysa topu yanındaki arkadaşına yuvarlasa fark 2’ye çıkabilirdi.
İlerleyen dakikalarda maçın yıldızı(!) Ali Şansalan’ın Beşiktaş lehine verdiği hatalı penaltı kararı neyse ki bazen işe yarayan VAR’dan döndü.

İlk yarı boyunca Sivasspor adına hemen tüm oyuncular iyi mücadele gösterdi. Solda Uğur, önünde Barrow haraketliydi. Orta alanda Kvet, Hakan iyi işler çıkardı. 1-0 önde soyunma odasına önde girmek önemliydi.

İkinci yarıya Beşiktaş etkili pozisyonlar ile başladı. Önce Cenk’in direkten dönen şutu, ardından Ghezzal’ın şutunda kaleci Ali Şaşal’ın kurtarışını izledik. Aynı Ali Şaşal 5 dakika sonra da çizgiden bir golü çıkardı. Bu anlar, Sivasspor’u maçın içinde ayakta tutan pozisyonlardı. Yeni bir kalecinin transfer edilmesi Ali Şaşal’Iın performansına da yansıdı. Gerçi son haftalardaki maçlarda genel olarak iyi olduğunu da belirterek hakkını yemeyelim.

Bülent Uygun, ikinci yarıda savunma güvenliğini ön plana aldı. İlk yarıda savunmanın önünde oynayan Poungouras’ı da geri çekerek daha önce Galatasaray maçında uyguladığı ve sonuç aldığı 5’li savunma sistemine döndü. Ancak Beşiktaş’ın azalan orta saha direnci nedeni ile kaleye daha yakın oynamaya başladığını gördük. İlk yarı sol açıkta kullanılan Rashica, ikinci yarıda ortaya geçerek Cenk ile birlikte Beşiktaş adına gol aradı.

Sivasspor, öne çıkan Beşiktaş savunmasını kontra ataklarla yakalayıp, tehlike üretmeyi hedefledi.  Sol kanatta ikinci yarı etkinliğini kaybeden Barrow’un yerine Burak o bölgeye dahil oldu.
Sivasspor ilk yarının başlarında Beşiktaş’ın kurduğu baskıyı kırarak, savunmada ilerleyen dakikalarda rakibine çok etkili gol şansları tanımadı. Rakip adına uzaktan şutlarla gol arayışları sonuç vermedi.
Neticede Sivasspor, kendi evinde çok önemli bir galibiyete imza attı. Psikolojik açıdan, hele hele de kadronun yetersiz olduğunu bir dönemde Beşiktaş galibiyeti, takıma önemli bir özgüven kazandırdı.

Gelelim maçın hakemi Ali Şansalan’a. İlk yarıda verdiği ve VAR’dan dönen penaltı kararı da dahil, tüm takdir haklarını Beşiktaş’tan yana kullandı. En son Sivasspor lehine es geçip, Beşiktaş lehine verdiği faul kararı ile çıldıran Bülent Uygun’a da kırmızı kart gösterdi. Bir şeylerin arayışında olan, yıllarca ligde şampiyonlukları etkileyen kararlara imza atan bu hakemlerin savunulacak bir tarafı yok, insanlar tepki gösterince de mağduru oynuyorlar.

Hakeme rağmen alkışlanacak bir galibiyet oldu. Tebrikler takım…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?