USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BOZKIRIN MESSİ’Sİ

19-10-2022

Sivasspor’un kötü gittiği dönemde beklediğim o çıkış nihayet başladı ve Sivasspor 1 haftada hem ligde hem de Avrupa’da 3 maç kazanarak taraftarına büyük bir sevinç yaşattı. Başakşehir maçında başlayan o çıkış Avrupa Ligindeki Balkani maçı ve son olarak Giresunspor maçıyla devam etti. Sivasspor’daki bu çıkış doğru kadronun sahada olması dolayısıyla daha da sürecektir ve yine o alıştığımız zirve mücadelesi içerisinde yer alacaktır. Galibiyetler elbette çok güzel ama Sivasspor’da övgüyle söz edeceğimiz bir futbolcusu var o isim zor bir transfer süreciyle takıma katılan Dia Sabi’A elbette. Takıma katıldığı günden bugün sahada yaptıklarını artık skor üretmeye döktü. Başakşehir maçındaki iki golün ardından Giresun maçında da 2 asist ve 1 gole imza atarak galibiyetlerin baş mimarı oldu. Giresunspor maçında ilk golde Yatabare’ye attığı pas ile Hakan Arslan’ın attığı goldeki mükemmel pası adeta maçı izleyenlerin gözlerinin pasını sildi. Artan performansı ileri haftalar içinde bizlere umut verdi. İsrailli futbolcu taraftarında sevgilisi haline gelmiş durumda ancak üzücü olan sadece 1 yıllık kontratı var ne yapıp edip Sivasspor yönetimin tecrübeli futbolcuyu Bozkırın Messi’ni kadrosunda tutması gerekiyor. Hanımcılık kazanmadan elimizi çabuk tutmalıyız.

Takımdaki çıkış futbolcuların performansına da yansımış durumda Hakan Arslan, Yatabare gibi futbolcular o özlediğimiz futbollarına sahada göstermeye başladılar. Hakan Arslan hem Balkani hem de Giresun maçında güzel gollere imza attı. Büyük ihtimalle Giresun maçında attığı gol hem haftanın en iyi golü olacak hem de sezon sonu atılan en iyi goller arasına da girecektir. Dün ki maç nazarımda tek eleştirdiğim konu maç 3-0 olduktan sonra Aaaron ve Alaaddin yerine sürekli kadroya giren Kaan ve Mehmet’in oyuna alınmasını beklerdim. Maçı bitmesine birkaç dakika 2 oyuncu sahaya sürülerek yavaş yavaş sahaya alıştırılabilirdi hem de çocuklar için güzel bir deneyim olurdu diye düşünüyorum.

Sivasspor’un şimdi önünde zorlu bir fikstür var. Trabzonspor, Cluj, Antalyaspor ve Fenerbahçe maçları hem ligde hem de Avrupa’da kaderimizi belirleyecek. Giresunspor maçındaki oyundan taviz vermezse bu takım bu maçlardan da sahadan istediği skor ve sonuçlarla ayrılacak potansiyeli var. Ancak taraftarın da artık tribündeki yerini alması gerekiyor. Tabi her haftasında futbolcuyu ıslıklamadan..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?