USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KADERİMİZ:İLİTAM

10-05-2024

Öncelikli olarak bana ışık tutan ve eleştiri hastalığından beni alıkoyan bir sözü sizinle  paylaşmak istiyorum; "Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir".

Biz bu dünyaya imtihan olmaya geldik. Herşey güzel olmayacak biz her daim imtihan olacagız. Ve mü'minler olarak biz buna ne kadar hazırız?

Kilit soru bu!

İmtihanı kazanıp kazanmamaktan bahsetmiyorum. İmtihana hazır olmaktan bahsediyorum. Biz imtihana hazır olduğumuz sürece imtihanımız kolaylasacaktır biiznillah. 

Sorular beklediğimiz yerden gelirse kolaylaşır sınavımız. O halde hayat sınavında da sürekli iyi bir şeylerin  beklentisinde olmak, herşeyin çok güzel olacağına inanmak en hafif rüzgarda sarsılmamıza sebebiyet verir. 

Bir sitemimi paylaşmak istiyorum. 

Başlıktanda anlayacağınız üzere İlitam (uzaktan eğitimle İlahiyat fakültesi lisans tamamlama programı) üzerine naçizane bir kaç kelamda bulunmak istiyorum. 

Malesef ki İlitam talebelerine bir ön yargı olduğunu görüyoruz. Hocası, örgün öğrecisi vs. 

Sözlerim genele hitap ettiğini ifade etmek isterim.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki her insan küçük yaşlardan itibaren okul sıralarında hocalarla yüzyüze o havayı tenefüs ederek bir eğitim almak ister. Lakin kimin ne yaşadığını, ne şartlar altında hayatını idame ettiğini, ailesini, çevresini vs. bilmek pek mümkün degil. O halde kimse sınanmadığı hayatın masumu değildir. İnsanları eleştirmek çok kolay ama insanların neler yasadığını düşünmeye çalışıp empati yapmak çok zor!

Bu şartlar altında ilitam ailesine bu imkanı sağlayanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. 

İlitam ailesine ön yargılı bakmak, dışlamak ve bir değersizlik ithamında bulunmak etik bir davranış değildir. Çünkü o insanlarında ne zorluklarla, ne hayat şartlarıyla okuduklarını görmekteyiz. Kimisi ağır şartlarda işte çalışarak okumaya çalışıyor. Kimisi bir kaç çocukla eğitimini tamamlamak için elinden geleni yapıyor. Kimisi maddi problemlerle baş etmeye calışıyor o psikolojiyle sınavlara gelip gidiyor.

Listeyi uzatmak mümkün!

Sözün kısası kimse elini kolunu sallayarak gelmiyor sınavlara. Çoğu şeyden feragatta bulunup derslerine çalışıp öyle sınavlara geliyorlar. 

Sitemim neyin ne olduğunu bilmeyip sistemi ve ilitamlıları eleştirenleredir. 

Buradan son sözüm  İlitamdaki kardeşlerime; sizi yok sayacaklar, siz daha çok var olacaksınız. Sizi zorlayacaklar bunun bir imtihan olduğunu bilip gardınızı ona göre alacaksınız. Biz birlikte çok güçlüyüz!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?