USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KENDİ SONUMUZU KENDİMİZ HAZIRLAMAYALIM

23-03-2020

Dünyada yaşayan bütün insanlar olarak, çok zor günlerden geçiyoruz. Bu zor günlerin faturası, dikkat edilmezse yine insanlığa çıkacaktır. Dünyayı saran virüs, ülkemize kadar gelmiş durumda.

     Hepimiz biliyoruz ki, her şeyin başı sağlık. Sağlıklı olmayan insanlar, hiç bir şey yapamaz duruma gelirler. Yaşamlarını devam ettirebilmek için, bedensel olarak belli işlevlerini kaybederler. Hayatta yapmak istediklerini yapamazlar. Bundan dolayı, bizlerin görevi sağlıklı olmak. Sağlıklı olabilmek ve sağlığımızı koruyabilmek için, gerekli önlemleri almalıyız.

     Temizlik insanlığın devamının sürdürülmesi için, oldukça önemli bir faktördür. Bu faktörü hiç bir zaman es geçemeyiz.  Çünkü aksi takdirde sağlıklı olan durumumuzu, sağlıksız hale getiririz. Dişlerimizi düzenli fırçalamak, ellerimizi sabunla düzgün bir şekilde yıkamak, evimizi ve çevremizi temiz tutmak, çocuklarımızı kirlilikten uzaklaştırmak, bizim asli görevimiz olmalıdır. Özellikle çocuklarımızı, virüs tehlikesinin görüldüğü alanlardan uzak tutmalı, mümkün olduğunca topluluk içerisine ve dışarıya çıkarmamalıyız. Çünkü, virüslü insanın dokunduğu her yere virüs bulaştığı için, bir başka kişi oraya dokunduğunda, o kişi çok kolay bir şekilde virüs kapabilir. Bundan dolayı da, bizlerin bu hassas konularla ilgi, çok dikkatli olmamız gerekir.

    Sağlık ile ilgili verilen kurallara gerektiğinde sıkı sıkıya uymak, bizleri tehlikelerden uzak tutar.

     Bir de madalyonun diğer yüzü var. Kişilerdeki vurdumduymazlık... İşte, bu durum kritik noktayı daha da kritikleştiren, yani durumu daha da kötü olmasını sağlayan, tam da bu nokta. Belli kurallar var ve bu kurallar, bütün insanların sağlıklı olabilmesi içindir. Ama bazı insanlar, bütün vurdumduymazlığı ile bu kurallara uymak istemiyorlar.

     Peki neden?

     Çünkü, aldırmıyorlar ve hiçbir şey umurlarında bile değil. Tamam anladım, bu insanların kendisi için umurunda olmayabilir. Ya çevresindekiler... Evet.. İşte aldığı virüsü bu aldırmaz hali ile çevresindekilere de bulaştırmakta ve bu durumu, daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir.

     Hepimiz de biliyoruz ki, kişilerin kişilere karşı belli sorumlulukları vardır. Hayat bu sorumluluklar çerçevesinde ilerler. Her birey üzerine düşen görevi yapmakla mükelleftir. Nasıl ki bir anne ve baba çocuğuna bakmakla yükümlü ise, aynı şekilde çevresindeki herşeye karşı da belli yükümlülüğü vardır.

     Unutmayalım ki, her alınan tedbir bizlerin yani insanlığın daha sağlıklı bir şekilde devamı içindir. Aksi taktirde, gelecekteki tehlikeler daha da büyür ve akıl almaz bir hale gelir ki, bu durum da, insanlığın sonu olabilir. Bizler bütün bu dikkatsizliklerimizle, kendi sonumuzu kendimiz hazırlamayalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?