USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ALMANYADA TÜRKLER TARİHİ YAZDI

19-11-2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı özel maçta Almanya ile Berlin’de karşılaştı ve inanılmaz güzel bir müsabaka izledik.

EURO 2024 katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Almanya ile Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Millilerimizin 3-2 kazandığı maç gurbetçi akınına sahne oldu.

Maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda 75000 seyirci kapasiteli stadyumda Türk seyircilerin çoğunluğu dikkat çekti kendimizi Türkiye’de hissettik Almanya ise deplasmandaydı sanki

Almanya tam kadro olarak sahaya çıkmadı ama kaptanları Türk asıllı, İlkay Gündoğan’dı oda bize gurur verdi.

Türkiye de sahaya çok eksikle çıktı kalede Altay, Zeki, Ozan Kabak, Abdülkerim, Ferdi, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci ve Kenan Yıldız sahada ilk görev alan gençlerimizdi.

Maça Almanya çok hızlı bir giriş yaparak daha maçın başında bir savunma hatasından Kai Havertz'in attığı gol ile öne geçtiler.

Gol sonrası açılan millîler önde baskısını artıran ilk yarının son çeyreğine kadar baskı kurdu ve oyuna denge getiren golü de attı Abdülkerim Bardakçı'nın muhteşem ortasında top ceza alanı içine yapan Ferdi Kadıoğlu ile buluştu oda rakibini eksilttikten sonra çektiği harika sert şutla ağları buldu ve skora dengeyi getirdi.

A Milli Futbol Takımı golden sonra kendini daha iyi buldu ile ilk defa ilk 11'de forma giyen Kenan Yıldız, ilk golünü atmayı da başardı. Kaan Ayhan'ın içeriye çevirdiği topu iyi kontrol eden Kenan Yıldız, arka direğe doğru çektiği şutta golü buldu ve millîlerimizi öne geçirdi.

Ev sahibi ikinci yarda golle başladı. Almanya kontra atağa çıktı. Ceza alanı içinde topla buluşan Füllkrug, çektiği şutla ağları bularak skora tekrar dengeyi getirdi.

Almanya'nın beraberlik golünden sonra bizimkiler üst üstte ataklar yapmaya başladı millilerimiz de direk gole izin vermediği anlarda vardı Aldülkadir Ömür'ün İlkay'dan kazandığı topla atağa çıkan millerimizde Salih Özcan, ceza alanı dışından çektiği sert şutta direğe takıldı.

Müsabakanın son çeyreğinde çevirmek isteyen Abdülkerim'in topu savunmanın eline çarptı. Yoğun itirazlar sonrası VAR incelemesi istedi. Var'dan gelen uyarı sonrası maçın hakemi pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Yusuf Sarı, attığı golle Ülkemizi gururlandırdı ve milliler Almanya’da dünya devini devirmeyi başardılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?