HAKEM SİVASSPOR'U GÖMDÜ

Yavuz BAŞAR

5 ay önce

Sivasspor Süper Lig'de heyecan 17. hafta maçında İstanbul’a Başakşehir’e konuk oldu. Başakşehir'in şimdiye kadar Yiğidolar karsısında iki kez galibiyet almıştır.

Sivasspor sahaya hemen hemen tam kadro çıktı kalede Ali Şaşal, Alaaddin, Caner, Camara, Uğur, Yunus Emre, Charisis, Saiz, Burak, Rodrigues ve  N'jie.ilk sahaya adım atanlardı .

Başakşehir de de eksik yoktu son haftalarda çıkış yapan ve alt sıralardan kurtulan bir ekip Başakşehir. Çok iyi ekip biraz şansız başladılar lige Dubois, Duarte, Ba, Lima, Pelkas, Deniz, Figueiredo ve Piatek iyi oyuncular.

Bu mücadelede görev yapan hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları Deniz Caner Özaral ve Mert Bulut'un karşılaşmaya kurdeleyle çıkması dikkat çekti. Hakemlerin, bu hafta oynanacak maçlarda bu kurdeleleri takacağı ve hakem Halil Umut Meler'e olan saldırıyı bu şekilde protesto edeceği öğrenildi buraya kadar iyi.

Ama maça gelince resmen hakem Sivasspor’u katletti olmayan bir penaltı verdi VAR a bile gitmedi ve yan hakemin bayrak kaldırmasına rağmen ofsaitten atılan bir golü de gol saydı yazıklar olsun yiğidoların emeği boşa gitti.

Sezon başından bu yana istikrarlı sonuçlar almakta zorlanan Başakşehir, evinde oynadığı son iki maçı kazanarak nefes aldı. Pendikspor ve Hatayspor’u deviren Çağdaş Atan'ın öğrencileri, son 4 iç saha maçında da 10 puan topladı.

Sivasspor ise deplasman karnesiyle dikkat çekiyor... Bunu hepimiz biliyoruz Dış sahada Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra ligin en çok puan toplayan üçüncü takımı olan Yiğidolar, 18 puanın 13'ünü de bu maçlarda hanesine yazdırdı. Avrupa'nın 10 büyük ligi ve Süper Lig'de, Udinese ve Celta Vigo ile birlikte galibiyetlerinin tamamını deplasmanda alan üç takımdan biri olan Sivasspor, konuk olduğu son 7 randevuda yalnızca bir kez sahadan mağlup ayrıldı.

Maça çok iyi başladık öne de geçtik ama ikinci yarı hakem Kalkavan Sivasspor’a engel oldu ve hesapta olmayan penaltı verilmesi takımın altını üstüne getirdi.

Bu maçın sonucunu hiç böyle tahmin etmemiştim çok üzüldüm bana göre tam bir hakem katliamıydı.

Hakemlerimize sahip çıkalım değimli.

YAZARIN DİĞER YAZILARI