ŞÜKÜRLER OLSUN

Yavuz BAŞAR

5 ay önce

Sivasspor Süper Lig'in 18. haftasının açılışı İstanbulspor’u evinde konuk etti  Yiğidolar için hayatı değerde  bir müsabaka da amaç üç puanı alıp alt taraftan biraz daha yukarılara tırmanmaktı Rakip İstanbul spor için zaten düştü gözüyle bakılıyordu yine de inanılmaz bir oyun çıktı ortaya son dakikalarda olsa son gülen taraf Yiğidolar oldu.

Sivasspor geçtiğimiz hafta İstanbul’da Başakşehir ile karşılaştı. Öne geçtiği mücadelede bu üstünlüğünü koruyamayan Yiğidolar, sahadan hakemlerinde taraf tutmasıyla yenilgiyle ayrılmıştı.

İstanbulspor ise son maçta en çok konuşulan takımıydı. Trabzonspor ile karşılaşmıştı sarı siyahlılar, mücadelede   geride iken İstanbulspor başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun kararı ile sahadan çekildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından İstanbulspor'un hükmen yenik sayılması ayrıca üç puanının da silinmesi beklenirken başkan Sarıalioğlu içinse kararı PFDK verecek buda bir varsayım..

Kendi sahasında henüz galibiyete uzanamayan  Sivasspor hem bu durumu tersine çevirmek hem de istikrarsız gidişine bir dur demenin peşindeydi. Sivasspor İç sahada bu sezon yedi  maça çıktı kırmızı beyazlılar henüz taraftarı önünde üç  puanı nihayet aldılar.

  Sıvasspor sahaya tam kadro çıktı diyebiliriz bir Emrah Başşanı göremedim kalede Şaşal, Alaaddin, Caner, Samba, Uğur, Yunus Emre, Charisis, Saiz, Burak, Barrow ve Manaj la Sıvas 4 eylül stadyumunun çimlerine çıktı.

                İstanbulspor diyince aklıma, Ndao, Jackson ve Ethemi gelir bu futbolcularla ayakta durmaya çalışıyor sezona da iyi başlamadılar tahmin ediyorum kesin lige veda edecek ilk takım diye düşünüyorum.

Sivasspor’un çok baskılı oynadı galibiyet için çok çalıştı ilk yarı gol bulabilirdi ama özellikle yanlış paslar gol üretmeyi engelledi İstanbul spor ise çok rahat oynadı stres yapmadı ama yiğidolar çok panik atak yaptı yenecek başka takım kalmadı eğer İstanbulspor’u da yenemez isek kimi yeneceğiz böyle bir psikolojik  düşünce vardı yiğidolarda evimizde bu müsabakayı  kaybedemezdik..

Yiğidolar nihayetinde zar zorda olsa maçın son dakikalarında olmayacak bir pozisyondan Ray Manajın akıllı davranması sayesinde bir gol buldu..

Alınan üç puan çok önemliydi rahat bir nefes alındı ve ilk yarı maçlarında en az 20 puan alan takım bence ikinci devre için biraz rahat demektir.

Yiğidoları kutlarım MUTLU YILLARA güzel okuyucularım her şey gönlünüzce olsun.

YAZARIN DİĞER YAZILARI