ANKARAGÜCÜDE SİVASSPORDA KAZANMAYI HAKETMEDİ.

Tarık BİÇER

4 ay önce

Yiğidolar Ankaragücü deplasmanında yeni transferleri Bartu elmas ve İbrahim Akdağ ın ilk 11'de başladığı maçta transferlerin oyuna nasıl katkı sağlayacağı merak konusuydu.Bir tarafta son haftalarda iyi oyunuyla dikkatleri üzerine çeken Ankaragücü diğer tarafta ise Beşiktaş galibiyetiyle moral bulmuş Yiğidolar vardı. 

Her iki takım da oyunu kontrollü başladı. Mali değeri neredeyse Sivasspor'un 2 katı olan Ankaragücü maçın favorisi görünüyordu.

 Ankaragücü kenardan ceza alanına yapılan ortalarla golü bulmaya çalışsa da Sivasspor defansında özellikle Apından Goye, nin hava toplarındaki hakimiyetiyle rakibine gol fırsatı vermedi. 

Defansımız kademe anlayışını iyi uygulayarak açık vermezken Ali Şaşalda birçok pozisyonda kalesini zamanında terk ederek atakları önlediler. 

Yiğidolarda zaman zaman rakip kalede etkili olmaya çalıştı. 45 . dakika Rey Manaj topla ceza alanına girerek şutunu attı ama kaleci Bahadır hata yapmayarak topa hakim oldu. 56. Dakikada Bartuğ Elmasın ortasına yarım roveşata vuran Emrah Başşan biraz daha kapansa topa, gol olacaktı. 77 ve 81 dakikalardada tehlikeli geldik ama Bahadır yine gol izni vermedi.

 İkinci devre Yiğidolar daha etkili oynasada iki takımda kazanmayı haketmedi diyebiliriz.

Bizi sevindiren kadro darlığına rağmen Dirençli bir oyun segileyebilmemizdir. 

İbrahim Akdağ, da Bartuğ Elmas da üzerlerine düşeni yaptılar. Takıma yeni katılmalarına rağmen uyum erisindelerdi. İlerisi için ümit verdiler.

HAKEMİN KARNESİ.

Maçın Hakemi Abdulkadir Bitigen skora etki edecek bir hata yapmadı. Hatta iyi bir maç çıkardı diyebiliriz. Her iki taraf içinde kullandığı sarı kartlar yerindeydi lakin 43. Dakikada Anusecin Emrah Baysanın sırtına dirseğini dayayarak kalçasınıb yanıyla yaptığı faulü değerlendiremedi.

65. Dakikada Sapunaro kendisine yaklaşan Bartuğ, nun yüzüne eliyle vuruşunu es geçti. Tamam arkadan gelse Bartuğ faul ve sarı kart olurdu ama burada faulü vermeli. Sarı Kart yok. kullanmamalıydı.

Bariz olan böyle bir pozisyonu es geçmemeli. Bundan sonraki maçlar daha çetin geçecek. Yiğidoların Ankaragücü karşısındaki dirençli oyunu umut verdi. 

Darısı diğer maçlara.

YAZARIN DİĞER YAZILARI