YİĞİDO 1 ALİ ŞANSALAN 0

Tarık BİÇER

4 ay önce

BG Gurup 4 Eylül stadyumunda oynanan Sivasspor Beşiktaş maçına her iki takımda kontrollü başladı. Orta sahada kısa paslar ve isabetli ikiye birlerle oyuna ağırlığını koyan yiğidolar üçüncü dakikada gole çok yaklaştı. Sağdan yapılan korner atışında Appındanngoye nin kafa vuruşunu Ersin Destanoğlu zor çıkarttı. Dakikalar dördü gösterdiğinde ise Rej Manaj'ın uzaktan vurduğu şut defansa çarparak Ersini konturpiyede bırakarak ağlarla buluştu.

Golden sonrada özellikle Hakan Arslanın sahada basmadık yer bırakmaması ve tek pasla hızlı oynaması neticesinde oyunun hakimi Yidolardı. Bambaşka bir Sivasspor izliyorduk.

Onikinci dakikada defans arkasına atılan topla buluşan Barrow Ersin,le karşı karşıya kaldı ama ersini geçemeyrek Yiğidoları ikinci golden etti. Yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendiremeyince aklıma, atamayana atarlar Atasözü geldi.

Ancak Sivasspor karekterli ve disiplinli oyununa devam etti.

Orta sahayı uzun toplarla geçmemize rağmen ilerde çoğalmayı başarıp her an tehlike yaratabilecek bir oyun oynuyorduk.

İkinci devre toparlanan Beşiktaş akın akın kalemize geldi. 48, 51, 52, 53, 60 dakikalarda kalemizi abluka altına aldılar. Ali Şaşal hatasız oynayarak gole geçit vermedi. Bülent Uygun 63 te Barrow,u oyundan alıp beşli defansa dönerek Bjk nın gol yollarını zora soktu.

Dakikalar eridikçe "Şampiyon Beşiktaş tezahüratları yapan,  maç boyunca hiç susmayan Beşiktaş taraftarını kutlanmadan geçemeyeceğim. Yiğido karşısında çaresiz kalmalarına rağmen toplu halde tezahürat yaparak takımlarına destek oldular. Misafir türübünü dolduran aynı taraftar maç bittiğinde ise yönetim istifa nidaları attı. Protokol Maraton türübünümüz cezalı olmasına rağmen seyirci sayımızdaki artış fena değildi ama asıl önemli olan 12. Adam görevini yapmasıydı. Bu sebeple onlarda tebriği haketti.

HAKEMİN KARNESİ

Yazımın başlığındanda anlaşılacağı gibi Ali Şansalan,ın yönetiminden memnun kalmadım. Aslında maçı iyi yönetiyordu ama Beşiktaş ikinci devrede üst üste yaptığı ataklardan gol çıkartamayınca, ( dur bi devreye gireyim ) dedi gibi geldi.

Doğrularını yanlışlarını şöyle sıralayalımda karar sizlere kalsın.

18. Dakikada çaldığı penaltı titrine yakışmadı. Küçük bir temasta kemdini yere atan Salih Uçan,ın düşme pozisyonunu iyi süzse penaltıyı çalmazdı. En azından kararı vardaki hakemlere bırakmalıydı. Buda Beşiktaş lehine pozitif ayrımcılığını gösterdi.

21. Dakikada Manaj yerde kıvranıyor, bakmıyorsun bile.

Aynı dakikada Hakan Arslanın rakibine arkadan yaptığı faule gösterilen sarı kart doğru.

35. Dakikada atağağa kalktığımız sırasa Demir Egemin faulüne sar kart doğru

71. Dakikada Manaj ın faulüne sarı kart doğru.

72. Dakikada Manaj rakibiyle aynı hizada ve omuz omuza mücadelede faul kararı yakışmadı. Bülent Uygun itiraz edincede sarı kartını gösterdi. Kartı gösterme tarzın yanlış ve tahrik edici.

82. Dakikada yarattığın faul evlere şenlik ve Bülent Uygunun haklı ama aşırı tepkisine tavrında gözlerden kaçmadı.

83. Dakikada Yakup Arda ya 84. Dakikada Baktiyor a gösterdiğin sarı kartlar doğru sert hareketlere oyunu etkilemeyen kartları göstererek yanlı karar vermiyorum imjını yaratman başarılı.

89. Dakikada Rey Manaj atılan tekmeye faul nile çalmadın.

92. Dakikada Rey Manaj tamamen arkadan yapılan kontrolsüz güç kullanılarak yapılan faulü çalmadın.

94. Dakikada bariz bir şekilde Fernandes in ayağından taça çıkan topu Beşiktaş'a verdin. Pozisyonun içerisinde 3 hakem varken yönü çabuk gösterip diğer hakemleri susturman gözden kaçmadı.

İşte bu yüzdendirki Yiğidolar 1 sen 0 puanla sahadan ayrldınız.

Tebrikler Yiğidolar  böyle karakterli oynayın.

Yenilsenizde baş tacısınız

YAZARIN DİĞER YAZILARI