USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MÜCADELEMİZ DÜZGÜN ŞEHİRLEŞME -VİDEOLU-

MÜCADELEMİZ DÜZGÜN ŞEHİRLEŞME -VİDEOLU-

MÜCADELEMİZ DÜZGÜN ŞEHİRLEŞME -VİDEOLU-
28-10-2021 07:00
Google News

 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, paydaş kurumlarla birlikte kaçak binalara yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Kent merkezinde kaçak yapıyı büyük ölçüde bitirdiklerini belirten Bilgin, “Amacımız, şehrimizi yaşanılabilir şehir noktasında tutarak düzgün şehirleşme yapılması ve imara uygun yapılaşmanın ortaya çıkmasıdır. Bu noktada da önümüzdeki süreçte yine kararlı bir şekilde bu duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

İMARA UYGUN YAPILAŞMA İSTİYORUZ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kaçak yapılaşma ve şehir imarı konusunda yapılacak ve yapılan çalışmaları aktardı. Başkan Bilgin, “Biz Sivas Belediyesi olarak gerek şehir içerisindeki imarlı alanda gerekse mücavir alanda göreve geldiğimiz andan itibaren kaçak yapılara karşı büyük mücadele veriyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde 2 yıl içerisinde şehirdeki metruk yapıların tamamına yakınını yıktık. Bizim buradaki amacımız, maksadımız kimseye sıkıntı oluşturmak, kimseye zarar vermek değil; şehrimizi yaşanılabilir şehir noktasında tutarak düzgün şehirleşme yapılması ve imara uygun yapılaşmanın ortaya çıkmasıdır. Bu noktada da önümüzdeki süreçte yine kararlı bir şekilde bu duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

Yüksel MENEKŞE

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; dün Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşcan ile birlikte kaçak yapılarla mücadele konusunda  koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Bilgin, kurum yetkilileriyle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Bilgin; hobi bahçesi, tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine kaçak yapı yapılmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. Bilgin, bu noktada kanunun verdiği yetki çerçevesinde hem kaçak yapıları yıkacaklarını hem cezai müeyyide uygulayacaklarını hem de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Başkan Bilgin, “Malumunuz olduğu üzere 2020 yılı Şubat ayında kanunda yapılan değişikliklerle birlikte tarım arazilerinin korunması noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi bir yasa çıkarttı ve bu noktada başta tarım arazileri olmak üzere tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasını engellemek adına belediyelere ve il özel idarelere yükümlülükler yükledi. Biz Sivas Belediyesi olarak gerek şehir içerisindeki imarlı alanda gerekse mücavir alanda göreve geldiğimiz andan itibaren kaçak yapılara karşı büyük mücadele veriyoruz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde 2 yıl içerisinde şehirdeki metruk yapıların tamamına yakınını yıktık. Bu noktada şehrin gündemine gelen belli alanlardaki yerlerin yıkımını da gerçekleştirdik ki uzun yıllar gündemde olan hususlardı. Yine aynı şekilde şehir içerisindeki kaçak yapılaşmayla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle birlikte koordineli bir şekilde mücadelemiz devam ediyor. Bizim buradaki amacımız, maksadımız kimseye sıkıntı oluşturmak, kimseye zarar vermek değil; şehrimizi yaşanılabilir şehir noktasında tutarak düzgün şehirleşme yapılması ve imara uygun yapılaşmanın ortaya çıkmasıdır. Bu noktada da önümüzdeki süreçte yine kararlı bir şekilde bu duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN MADDİ OLARAK KAYBA UĞRAMAMASINI İSTİYORUZ

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında “Kamuoyunda hobi bahçesi olarak bilinen hususlardaki yapılaşmayla ilgili neler yapabiliriz noktasında 3 kurumumuzla birlikte bir koordinasyon toplantısı yaptık. Gerek DSİ Bölge Müdürlüğümüz gerek Tarım İl Müdürlüğümüz gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz gerekse belediyemiz yasanın verdiği yetkilerle birlikte tarım arazilerinin kaçak yapılaşmaya açılmaması noktasında kararlı bir şekilde duruşumuz devam ediyor. Son 2 yıldır malumunuz hepimiz pandemi ile mücadele ettik ve pandemi sürecinde şunu gördük ki gıda güvenliği bu noktada önemli, tarım arazileri bu noktada önemli. Burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor: Duyguları istismar etmek adına, ‘Pandemide evlere kapanmamak adına hava alabileceğimiz alanlar oluşturduk’ gibi yasayı ortadan kaldırmaya yönelik ve tarım arazilerini yapılaşmaya açma adı altında bir çalışma var. Şehrimizin farklı bölgelerinde yoğunlaşmış hobi bahçeleri ile ilgili mücadele noktasında aynı noktadayız, aynı fikirdeyiz. Biz hemşehrilerimizin maddi olarak kayba uğramamasını istiyoruz. Çünkü biz ilk andan itibaren, yapıma başladığı andan itibaren müdahale ederek yapımına izin vermiyoruz ama bazen ulaşamadığımız alanlarda da gözden kaçarsa yapılaşma tamamlandıktan sonra da olsa yıkımı gerçekleştiriyoruz. Hem yıkım gerçekleşiyor hem de cezai müeyyide uyguluyoruz. 2020 Şubat ayında kanunda yapılan değişiklikle getirilen cezai müeyyideler çok fazla. Biz hem şehrimizi korumak hem tarım arazimizi korumak hem de vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için devlet olarak, yerel yönetimler olarak duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Vatandaşlarımıza bir kez daha sizler aracılığıyla sesleniyoruz: Mağdur olmamak, yasaya aykırı davranışta bulunmamak ve tarım arazilerini amacı dışında kullanmamak için lütfen hobi bahçesi adı altında kaçak yapılaşmayın. Belediye olarak kararlıyız. Bu noktada kimseyi mağdur etmek istemiyoruz ama şehrimizi daha çok seviyoruz, ülkemizi daha çok seviyoruz ve geleceğimizi daha çok seviyoruz. Duruşumuz çok net. Tarım arazilerinin hobi bahçeleri adı altında yapılaşmasına izin vermeyeceğiz. Sivas hepimizin, şehir hepimizin. Burada devletin görevi, yerel yönetimlerin görevi şehrin hak ve hukukunu korumak, bireylerin hakkını hukukunu korumaktır ama bireysel hak hukuk mu, kamunun hakkı hukuku mu dendiği zaman bizim duruşumuz kamunun hakkı hukukudur ve kanunun yanındadır. Bu noktada yasa Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunmamızı emrediyor bize. Biz şu ana kadar belirli bir noktaya gelsin diye yasanın verdiği bu alanı kullanmadık. Bundan sonra hem yıkım hem cezai müeyyide hem de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü