USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye’nin Tek Kadın Stadyum Anonsçusu: Sivasspor Aşığı Ela

Sivas’ta yaşayan Ela Özgün, Sivasspor’a duyduğu sevgi ile çocukluğundan beri hayalini kurduğu Türkiye’nin tek kadın stadyum anonsçusu olarak görev yapıyor.

18-12-2023 11:15
SİVAS
Google News

Demet KARAKUŞ  

Sivas’ta yaşayan ve Sivasspor aşığı olan 23 yaşındaki Ela Özgün, mesleğiyle takdir topluyor. Küçüklükten bu yana anons yapmak isteyen Özgün, 2019 yılında hayalini gerçekleştirdi. İlk kez Sivasspor – Malatyaspor maçında anons yapan Özgün, ardından mesleğe atılarak Türkiye’nin ilk ve tek kadın stadyum anonsçusu oldu. Mesleğine ve Sivasspor’a aşık olan Özgün, ilk başlarda çevresinden ‘kadından anonsçumu olur,  kadınlar futbolla ilgilenmesin, kadınlar futboldan uzak dursun’ gibi tepkiler aldı. Tüm bu sözlere kulak tıkayan ve işine odaklanan Ela, kadınların her işi başarabileceğini ve her mecrada izleri olması gerektiğini söyleyerek anlamlı bir mesaj verdi.

SİVASSPOR BENİM İÇİN KELİMELERLE ANLATABİLECEĞİM BİR DURUM DEĞİL

Stadyum anonsçusu Ela Özgün,  “Sivasspor’a olan sevdam aslında çok küçüklükten beri, yaklaşık3-4 yaşlarından itibaren stadyuma maçlara gelerek aslında bu sevda gönlüme yerleşmeye başladı. Aslında hayatımızı fikstüre göre ayarlayan bir geçmişim oldu ve bu da bu şekilde Sivassporlu olmama çok büyük bir destek sağladı. Yani Sivasspor benim için kelimelerle anlatabileceğim bir durum değil açıkçası çünkü memleketim, doğduğum şehir, ekmeğini yediğim şehir çok farklı bir bağım var aslında yani herhangi bir kelimeyle de bunu ifade edemiyorum’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN TEK KADIN STADYUM ANONSÇUSU

Özgün, Türkiye’de kadın anonsçu olmadığını kendisinin tek kadın stadyum anonsçusu olduğunu belirterek, “Eski stadyum zamanından gelen bir durumdu bu. Şuan ki anonsçumuz la birlikte öğrendiğim kişi olan Ufuk abinin anonslarından çok etkilenirdim küçükken.  Söylediği her şeyi ezberlerdim. Hep hayal ederdim, ben de yapabilir miyim, keşke ben de olsam tarzı sonra 8 Mart 2019 da tribüne maç izlemeye gelmiştim normal bir şekilde o gün de yönetimimiz bir jest yapmak istemiş. Bir kadın taraftarımız anonsçumuz olsun, bir maçlık aslında bir durum olmuştu. Daha sonrasın da ben güzel bir şekilde yaptıktan sonra yönetimimiz Türkiye’de zaten böyle bir durum olmadığı için bir jest olsun, bir kadın anonsçumuz olsun Ufuk beyden öğrensin diye bunu devamlı hale getirmeye kanaat getirdiler ve bu şekilde de 5 yıldır görevimi devam ettirmeye çalışıyorum. Aslında Beşiktaş’ta gol anonsu yaptırmıştı bir kadına kadın anonsçu olarak, ama bütün maç olarak anons yapan tek kadın bendim o gün. Daha sonrasın da zaten devam etmem de bunun üstüne eklenmiş oldu’’ şeklinde konuştu.

KADINLAR HER İŞİ YAPABİLİR, HER MECRADA KADINLARIN BİR İZİ OLMALI

Çevresinden aldığı tepkileri anlatan  Ela Özgün, kadınların her mecrada izleri olmasını gerektiğini söyleyerek, “  Çoğunluk zaten bunu kabul etti artık. Yani yolda yürürken gördüklerinde ne bileyim anons yaptığım da tribünün zaten tam arkasın da anons yaptığımız odamız. Güzel tepkiler alıyorum ancak şöyle bir durum da var bunu da dile getirmek istiyorum, çok fazla yorum geliyor işte kadından anonsçumu olur, işte kadınlar futbolla ilgilenmesin, kadınlar futboldan uzak dursun tarzı bende şöyle cevap vermek istiyorum. Kadınlar her işi yapabilir, her mecrada kadınların bir izi olmalı bence. Bunu da bu şekil kanıtlamak adına yıllarca da bu işi sürdürmeye devam edeceğim.  İnşallah eğer önüme engeller çıkmazsa, elimden gelen herşekil de bu işi yapamaz, edemez diyenlere inat anons odasın da yerimi almaya devam edeceğim. Aslında ilk başta çok garip gelmişti bana, yani bağıramıyorum, tepki gösteremiyorum maç izlerken herhangi bir tepki gösterebiliyorum ama bir şekilde bastırmak zorundayım onu. Sonuçta takım gol atmış onun anonsunu yapmak zorundayım, bu yönden ilk başta çok garip gelmişti bana ama şuan gerçekten çok alıştım. Ve takımın bir parçası olabilmek, o gol attıktan sonra golü tamamlayan gol müziğini bile açmak benim için gerçekten paha biçilemez bir şey. Maçlar benim için şu an gerçekten daha ön planda bu yönde ilerlemek istiyorum nereye kadar gidebilirsem daha da zorlamak istiyorum’’ diye konuştu.

sivas son dakika   sivas ekspres, ekspres.com ekspres haberler ekspres son dakika

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ufuk
Ufuk 5 ay önce
Türkiyenin ilk ve tek kadın anonsçusu. Gurur kaynağı ???? ????
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 5 ay önce
Hayatın her alanında kadınlarımızın olması bir gelişimdir.
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 5 ay önce
Hayatın her alanında kadınlarımızın olması bir gelişimdir.
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü