USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ANADOLU DERBİSİNDE KAZANAN YİĞİDO OLDU

09-01-2024

Ülkemizde birbirine yakın şehirlerin kendi aralarında oynadıkları müsabakalarda mutlaka bir derbi havası olur Kayseri ile Sivas arasında da zaman zaman çekişmeler yaşanır.

Kayserispor'un istatistiklerinde girdiği pozisyonların %27'sini gole çevirmesi ve kendi sahasında kendi seyircisinde oynaması sebebiyle maça favori olarak başladı.  İlk dakikalardan itibaren de Yiğidolar üzerinde baskı kurmayı başardı. Fakat Sivas defansı nasıl oynaması gerektiğini bilen bir taktikle Kayserispor'un baskısını bertaraf etmeyi bildi. Kayseri'nin ilk dakikalardan itibaren kurduğu baskıyı 24 dakikada hızlı çıkan Sivas Maddu Barow ceza alanına girip ortaya çıkardığı topa ters vuruşla kendi kalesine gönderen Arif Kocamanın ters vuruşuyla Yiğidolar 1-0 öne geçti bundan sonra Kayseri baskı kurmak istese de defansımızda gerek Uğur Çiftçi gerek Samba kamera Burak Alaaddin hepsi üzerine düşeni yaparak Kayseri sporun gol bulmasını önledi. Dakikalar 41 i gösterirken ev sahibi Kayserispor beraberliği yakaladı.

İkinci yarıya da baskılı başlamak isteyen kontrolü elinde tutmak isteyen Kayseri spor Ali Kerimi ve Tiam ile pozisyon bulsalar da beceriksiz vuruşlarla skoru değiştirme şanslarını kaçırdılar. Devamında da disiplini elden bırakmayan Yiğido karşısında bilinçsiz cılız ataklarla oyunu sürdürürlerken atılan uzun pası iyi kontrol ederek ceza sahasına giren Manaj ı düşürerek penaltıya sebebiyet verdiler.

Son haftaların formda oyuncusu Manaj penaltıyı gole çevirerek skoru değiştirdi. Kayseri takımı son dakikalarda beraberliği yakalayabilmek için bastırsa da ami kontratak şansı bulan Yiğidoların Manaj ve Kuwet in paslaşmasıyla üçüncü golü bularak Yiğidoların galibiyetini perçinledi.

Bülent Uygunun takımı disiplinize ettiği açık ortada. Bu arada Hakan Arslan da eski günlerine dönme mesajı verdi. Tabiki Hakandan beklentimiz daha yüksek. Maçı genel değerlendirirsek Bülent Uygun şansıyla geri döndü diyebiliriz.

Mete Kalkavan’ın aleyhimize aldığı vara bile gitmeden verdiği kararları düşünürsek bariz penaltı pozisyonunda korneri işaretleyen hakem Alper Karasu yüreklerimizi hoplattı. Varda bulunan Sekan Tokat’ın pozisyonu izleme uyarısıyla yanlıştan dönüldü.

Bülent Uygunun tekrardan göreve gelmesiyle çıtayı yükseltme arzusu kazandığımız 3 puanla taçlandı.

Tebrikler Yiğidolar.  Hoş Geldin Asker Bülent.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?