USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞKA SİVASSPOR YOK!

25-02-2024

Ligde bulunduğunuz basamağın aldatıcı olduğu, alacağınız her puan ya da puanların hayati önem taşıdığı haftalarda Sivasspor, çok çok önemli bir galibiyet aldı Pendik karşısında.
Bu galibiyet, üst sıralara tutunma, moral-motivasyon adına çok çok kritikti.
Sivasspor, ilk kez devre arasında transfer ettiği oyuncuların büyük bölümünü aynı anda sahaya sürdü.
Bülent Uygun çok eleştirilen savunmada 5’li’den vazgeçip, 4-1-4-1 sistemiyle maça başladı.
Mücadeleci yapısıyla öne çıkan, oynadığı tüm maçlarda vasatın altına inmeyen Charisis yerine, savunmanın önünde İbrahim Akdağ’ı tercih etti.
Takıma çok çabuk uyum sağlayan ve iyi mücadele eden Bartuğ’un maçın henüz 5’inci dakikasında talihsiz sakatlığı sonrası Charisis onun yerine geçti.
Maçın ilk bölümlerinde rakip 2 pasta, savunmanın arasından çok rahat bir pozisyon ve devamında golü buldu.
Pendikspor, devre arası transfer dönemini en iyi geçiren takımlardan. Takım resmen seviye atlamış, etkili ve güçlü bur kadro yapısına sahip olmuşlar.
Sivasspor, son haftalarda skor üretme konusunda hemen her maç Manaj’ın eline bakmaya mahkum gibi görünüyordu. Eğer o, bir şekilde duran toptan, kendi çabasıyla bir şeyler yapabilirse, haneye kazanç yazıyordu. Bu maçta senaryoya diğer oyuncuların da eklenmeye başladığını gördük.
Sivasspor’un yeni transferi Menig ilk golüyle tanıştı. Soldan çok iyi girdi ve nefis bir plaseyle bitirdi.
Pendikspor’un Sivasspor kalesine geldiği anlarda, savunma önünde rakibi karşılama görevi bulunan İbrahim’in genellikle daha önde kaldığını gördük. İki pasla kale önüne gelen rakip forvetler, savunma ile karşı karşıya kaldılar. Direkten dışarı çıkan top da dahil, kalede tehlikeler yarattılar.
İkinci yarı başında da Sivasspor, kalesinde pozisyonlar verse de, ilerleyen dakikalarda oyunu yeniden lehine çevirmeyi başardı.
Önce duran top pozisyonun devamında gelen ikinci golle morallenen takım, Manaj’ın rakipten mükemmel sıyrılıp karşı karşıya attığı golle de maçı bitirdi. Uzatma dakikalarında Keita’nın attığı gol ise futbolun cilvesi. Kaleci kucağına yerden gelen topu yumurtladı…
Manaj gerçekten aldığı her kuruşun hakkını veriyor. Bu manada Sivasspor, yıllar sonra tam isabet bir transfer yapmış diyebiliriz. Hakikaten ‘Ondan bir tane daha yok’
Yeniler oynayınca bireysel performanslara da bakmak gerekiyor.
Caktas, 10 numara pozisyonunda ilk kez 11’de başladığı maçta zaman zaman görünse de, henüz o beklenen performansın altında.
Azizbek, takıma çok önceden katılmış gibi, yerini yadırgamadan oynuyor ve direkt katkı sağlıyor.
Menig ise, ilk maçında sol kanattan çok iyi girdi ve golünü attı, ikinci golün de asistini yaptı. İlk 11 başladığı ilk maçı 1 gol 1 asist ile tamamladı. Zamanla daha çok katkı vereceği sinyalleri aldık.
Mevcutlardan ise ‘Gamsız Njie’, bu maçta biraz daha toparlanma emareleri gösterdi. Hatta savunmaya kadar gelip top çıkardığını bile gördük.

Skorun 3-1 olduğuna bakınca rahat bir maç gibi görülebilir, ama takımı oyunun içinde tutan isimlerden birinin de kaleci Ali Şaşal olduğunu unutmayalım. Bu sezon birçok maçta kazanılan puanların baş mimarlarından biri olmayı başarıyor.
Statlar seyirciyle güzel. Bu maçta az da olsa taraftar sayısının artışı, maça da, takıma da heyecan ve pozitif enerji katıyor. Sivasspor gibi takımların statlarının daha fazla olması gerekir. Hele de böylesi kritik maçlar oynadığı dönemlerde. Üstelik maç biletleri de günümüzün şartlarında sudan ucuz denebilir. Sivasspor taraftarının, amayı, fakatı, bazı şeyleri bahane olarak öne sürmeyi bırakıp, takımını sahiplenmesi şart.

Başka Sivasspor yok…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?