USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAŞLARKEN

24-10-2020

Başlarken?
Kâinatın sahibi ve düzenleyicisi, yaratmak ve hüküm koymak yalnız Kendisi´ne ait olan, Allah Teâlâ azze ve celleye, yarattıklarının adedince hamd-u senâlar; âlemlere Rahmet olarak gönderdiği, en akıllı, en fazîletli, en güzel, en mükemmel, en şerefli, en büyük ve en kıymetli, Allah´ın biricik sevgilisi olan, ebedî örneğimiz, rehberimiz, önderimiz, efendimiz Muhammed Mustafa aleyhisselâtü vesselâm´a; cümle Peygamber-i Zîşân efendilerimize, ehl-i beytine, ashâbına, Allah dostları olan evliyâ-i kirâma ve onların yolunda olan tüm müslümanların üzerine salât-u selâm olsun!..
Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sâllâllahu Aleyhi ve Sellem bir Hadis-i Şeriflerinde ?Güzel sözler Allah katında sadaka yerine geçer.? buyurmuşlardır. Zaten hayatı boyunca en güzel sözleri de kendileri söylemişlerdir. Başka bir Hadis-i Şeriflerinde ise ?Hikmet mü´min´in yitiğidir.? buyurmuşlardır.
Efendimizin sözleri kelime olarak olabildiğince kısa olmasına rağmen muhtevası ve manası itibariyle oldukça geniştir. Alim, fâzıl, hakim, filozof ve bilge kişiler, kısacası O´nu seven ve O´nun yolunda olmaya gayret sarf eden Allah Dostları (evliyalar), güzel insanlar da hemen her hususta olduğu gibi bu konuda da Efendimize benzemeye çalışmış, hikmetli sözler sarf etmişlerdir.
Bu güzel insanların halka öğüt veren hikmetli sözleriyle ruh dünyalarımız bambaşka zenginliklere gark olur, insan-ı kâmil olma yolunda mesafeler almış oluruz.
İşte aşağıya alarak sizlere sunmaya çalıştığım bu sözler Tezkiret-ül Evliya, Makalat, Mektubat, Menkıbe ve diğer yüzlerce kitaplarda okurken karşıma çıkan kâh altını çizdiğim kâh not defterime kaydettiğim, bizi hak ve hakikate çağıran, tefekkür etmemize vesile olan, benim kadar sizlerinde hoşuna gideceğini umduğum veciz sözlerden bir demettir.
Onlarca kitabı okurken çıkarttığım bu notlarımın, kitaplarımın kenarlarında ve defterlerimin arasında kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı sizlerle paylaşmak istedim. Hayır dualarıyla anılması ve nice güzelliklere vesile olması en içten dileğimdir.
Bu hikmetli sözleri söyleyenlere, bize kadar ulaşmasına vesile olanlara, siz okuyanlara ve ?Din nasihattir? düsturundan hareketle başkalarına ulaştırmaya çalışanlara Cenab-ı Hakk´ın merhametiyle muamele etmesi dualarımla?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?