USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EŞLER ARASI ÖZEL HAYAT EN MAHREM BİRLİKTELİK

14-11-2023

    İbn Abbâs’ın naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Bir kimse eşiyle cinsel ilişkiye girmek istediği zaman, ‘Bismillâh (Allah’ın adıyla), Allah’ım! Şeytanı bizden uzaklaştır ve şeytanı bize vereceğin çocuktan da uzklaştır.’ der ve bu ilişki onlara bir çocuk takdir edilirse, şeytan o çocuğa zarar veremez.” 
    (M3533 Mûslîm, Nikâh, 116)
    *
    Abdurrahman b. Sa’d, Ebû Saîd el-Hudrî’den şunları işittiğini naklediyor: “Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: ‘Kişinin eşiyle birlikte olduktan sonra onun sırrını ifşa etmesi, kıyamet gününde Allah katında (sorumluluğu) en büyük emanetidir.” 
    (M3543 Müslîm, Nikâh, 124)
    *
    İbn Abbâs’tan nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav), özel hâlinde iken hanımıyla cinsel ilişkide bulunan kimse hakkında şöyle buyurmuştur: “ O kişi bir dinar (4,25 gr. Altın) veya yarım dinar sadaka vermelidir.” 
    (D264 Ebû Dâvûd, Tahâret, 105)
    *
    Ebû Saîd el-Hudrî’nin naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz eşi ile cinsel ilişkiye girdikten sonra tekrar girmek isterse (ikisi arasında) abdest alsım 
    (M707 Mûslîm, Hayız, 27)
    *
     
    NOT: Yukarıdaki Hadisi Şerifler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 7 ciltlik Hadislerle İslam Ansiklopedisinin 3. Cildinden derlenmiştir. Tefsiri, yorumu detayı için ilgili kitaba müracaat edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?