USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU KADROYLA ANCAK BU KADAR!

14-01-2024

Sivasspor, iki önemli maçta aldığı 4 puan sonrası, ligde alt sıralara inmek istemeyen Samsun deplasmanına çıktı. Tabi, kadroda önemli eksiklerle. Yunus Emre, Saiz, Keita, Rodrigues’in takımdan ayrılmasının yanı sıra Appindangoye, Kvet ve Charisis’in de sakatlığı nedeni olmadığı bir günde, Bülent Uygun mecburen Ziya ve Abdulkadir ile o alanı destekledi. Defansta Appindangoye’nin yokluğunda Camara görev alırken, kadroya dönen tek önemli isim cezası biten Manaj oldu.

Samsunspor’un henüz maçın başında bulduğu gol tamamen kaleci Ali Şaşal’ın hatası.

Galatasaray maçında 15 saniyede 3 tane yüzde 100’lük kurtarış yaparak 1 puanın mimarı olan kalecinin, ceza alanı dışından çok da sert olmayan bir topu çıkaramayışı, belki futbolun, belki futbolcumuzun tuhaflığı, başka açıklaması yok çünkü…

Orta alanda pas üretkenliği sağlayamayan, etkili kanat organizasyonları geliştiremeyen ve dolayısıyla da rakip kaleye gidemeyen bir Sivasspor izledik.

Buna karşın Samsunspor oyuna istediği gibi hükmederek ve Sivasspor kalesinde çok sayıda gol pozisyonu üreterek, bariz üstünlük kurdu.

Nitekim yine bir kanat organizasyonunda Fofana‘nın ceza alanında rahatça içeriye çevirdiği topta rakip Samsunspor ikinci golü de kolay buldu.

Skoru daha da açabilecek pozisyonları da ürettiler.

Sivasspor ise ilk yarıyı rakip kaleye şut bile çekemeden tamamladı.  Çok kötü bir ilk yarı performansı izledik. Hatta performans kelimesi kullanırsak, kelimenin anlamına ayıp olur…

İkinci yarıya Bülent Uygun, Aladdin-Burak ve Abdulkadir-Emrah değişiklikleri ile başladı.

Sivasspor bu değişikliklerle oyun dengesini sağlamışken 60’ıncı dakikada bizim kazandığımız serbest vuruşta rakip oyuncuya gereksiz müdahalesi sonucu VAR uyarısıyla kırmızı kart gördü. Bu kadar sorumsuzluk inanılır gibi değil doğrusu…

2-0 mağlup durumdayken bir de sahada 10 kişi kalınca, o maçı çevirme imkanınız çok çok zorlaşıyor.

Kalan sürede 10 kişi oynamanın verdiği dezavantaja rağmen Sivasspor maçın son anları haricinde ilk yarıdaki kadar rakibe pozisyon da vermedi, ancak kendisi de etkili atak geliştirme şansı bulamadı. Tek net fırsat, rakip de 10 kişi kaldıktan sonra uzatma bölümünde Hakan Arslan’ın kafa vuruşunda kalecinin çıkardığı toptu.
Doğal olarak da maç aslında ilk yarının son düdüğüyle bitti diyebiliriz.
Samsun adına Fofana takımına liderlik eden, galibiyette başrol oynayan oyuncu oldu.
Sivasspor’da ise iyi diyebileceğimiz bir oyuncu maalesef göremedik.
Birçoğu direkt 11’de oynayabilen 3-4 oyuncunun gittiği gün, Sivasspor’un kadrosuna yenilerinin katılmış olması gerekirdi.
Maç takvimi sıkıştı, takımlar bu süreçte 3-4 günde bir maç oynuyorken, bu kadar zayıflamış bir kadroya, sakatlıklar da eklenince, ligin ilk yarısında çok da süre bulamamış oyunculardan kurulu bir orta sahadan şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyemeyiz.

Yeni transferlerin bir sonraki maç öncesinde acilen kadroya monte edilmesi gerekiyor.
İşin özeti;
Futbol futbolcularla oynanır, galibiyetler iyi futbolcularla alınır…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?