USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DELİ DOKTORU!

03-11-2023

Bedenimizde hastalık olur da ruhumuz da olmaz mı hiç? Tabii ki olur diyorsunuz belki bu yazıyı okurken. Ama nedense toplumlarda bedensel hastalıklar kadar ruhsal hastalıklar çok da normal karşılanmıyor. Yani her şey verdiğiniz bu cevap kadar basit değil. İşte tam da  bu yüzden birçok insan psikoloğa gittiğini en yakınlarından dahi saklayabiliyor. Neden mi? Çünkü insanların kendisini yargılamasından korkuyor. Yargılamak ne kadar acımasızca bir kelime  değil mi? Bölümlerce izlenecek ve beğenilecek  bir diziyi, sadece izledeğimiz bir fragmanına göre  kötü yorumlamak gibi... İşte toplumun  bir kesimi de psikoloğa giden insanlara tam da bu muameleyi yapıyor.Gördüğüyle yetinerek insanları eleştirme hakkını kendinde buluyor.  Ne yaşadığına ya da kimlerin onu bu hale getirdiğine bakmıyor da gittiği doktora takılıyor. Bir de kendince damga vuruyor ki akıllara zarar: “Deli doktoru!” İşte bu yüzden kimsenin bilmesini istemiyor hastalar. Hasta dediğime  bakmayın çünkü psikologlara giden hiç kimse gerçek hastalar değil, gerçek hastaların hasta ettiği kişilerdir. Örnek verecek olursak; narsist bir  kişiliğe sahip eşinizin sürekli aşağılamalarına maruz kalıyorsunuz ama sorunu çözmek için eşiniz değil siz psikoloğa gidiyorsunuz. Çok güvendiğiniz kişi sizin güveninizi bozuk para gibi harcıyor. Siz o insan yüzünden belki de bir daha kimseye güvenemeyeceğinizi düşünüyorsunuz ve sorunu oluşturan kişi yerine yine siz gidiyorsunuz. Asıl hasta olan kişiler arka planda kalarak kendi kendinize bu hale gelmişsiniz gibi bütün suçu sizin üzerinize atıyor!  Ne kadar ironik bir durum. 

Asıl suçlular ortalıkta gezerken psikolojik şiddete maruz bırakılanlar ceza çekiyor! 

Nasıl oluyor da bir insanın ruhunu  öldürmek bedenini öldürmekten daha az suç sayılıyor! Cümlesinde bütün insanlığa haykırıyor senarist.

Her şeye kanun yazılırken burda bütün kanunlar tükeniyor. Halbuki birisinin sırtına bıçak saplamak da ruhuna bıçak saplamak da öldürüyor.

 Çocuğun,gencin.yaşlının, her yaştan insanın ruhunu öldürmek de cinayettir! 

Psikoloğa giden insanlara deli doktoruna gidiyor diyenler, o insanların ruhsal eksiklerinin farkında olacak kadar akıllı kendilerinin ise bunu düşenemeyecek kadar akılsız olduklarını farketseler ve asıl hastalar sorunun kendilerinde olduğu için karşıdaki insanı da hasta ettiğinin farkına varıp ona göre kalıcı çözümlere yönelseler sorunlar çözülecek.

Bu söylemleri icaarata  geçirebildiğimiz sürece insan yargılanmadan saf benliğiyle var olacak. Ve yeni dünyalar hayata kazandırılacak. Her  insan bir dünyadır. Yeni dünyalar kazanmak dileğiyle....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?