USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ebebeynler Bir Anne Babadan Daha Fazla Olandır

14-12-2021

Zannımca artık erkek yapar, kadın yapamaz kafasını değiştirmek gerekiyor. Hayır, efendim yok öyle bir dünya! Ne yani doğru dediğimiz şey kadına namus etiketi, erkeğe ise rahat ahlak anlayışında bir eğitim mi vermektir? 

Günah dediğimiz şey erkek kadın demeksizin Tüm insanlara günahtır. Hiç mi Allah'ın ilk olarak "erkeğe göz kapaklarınızı kapatın, kadına ise açık yerlerinizi örtün" diyen ayetini duymadınız.

Ha bir de Kur'an'da geçen 4 eşlilik ayetini de işimize geldiği gibi anlamayı bırakmalıyız. Ayeti, derinlemesine incelemeden olduğu gibi almamak gerekiyor. Dolayısıyla eğer bu kafa ile devam edersek ne yazık ki kendimiz gibi düşünen insanlar tıpkı amip gibi çoğalarak bilinçsiz bir nesil olarak varlığını devam ettirecektir. İşte bu nesil senin ve benim gibi düşünenlerin kızına bacısına göz diktiğinde kızım sen ne halt ettin diye yine kızın üstüne çullanacak ya da kendi yetiştirdikleri bu bozuk zihniyetteki evlatlarını o kıza göz dikince ellerin kızlarına diye... İltifatlar yağdıracak.

Tirajı komik olmak diye buna derim. Hâlbuki ne erkek çocuğunu ne de kız çocuğunu gevşek yetiştirmenin lüzumu yoktur. Rahat yetiştirilen çocuklar, belki de eğitimini iyi almış bir bireyin kendinden ödün vermesine sebebiyet verebilir.

Bakın kadınlar ve erkekler farklıdır. Bu hususta feministçe tavır sergileyip dik başlı olmaya da gerek yoktur. Aman el alem ne der zihniyetiyle duyguları bastırmak yerine Allah’ın uygun bulmadığını öğretin. Zira toplumun  bastırdığı duygular gün yüzüne çıkma riski yüksektir.

Eğer dini çerçeve de bir eğitime tabi tutamadıysak o halde yapmamız gereken edebi, terbiyeyi ikisine de vermek; ikisine de günah algısının ya da topluma uygunsuzluğunu öğretmek, her ikisine de yanlışı tasvip etmemek. Kadının hatasını büyüttüğümüz gibi erkeğin de hatasını büyütüp yaptırımcı olmak durumundayız.

Dolayısıyla çocuklarımıza Allah korkusu değil de,  Allah sevgisi verelim. Çünkü seven insan sevdiğini memnun etmek için her çabayı gösterecektir. Çalışkan evlatlar yetiştirelim. Ayakları yere bastığı anda getir götür işi yaptırın. Şunu ben yapacağım dediği anda onların girişimciliklerini destekleyin ki tembel miskin olmasınlar.

Müslümanlar çalışkan oldukça dünya rakipleri ile yarışır vaziyette olsun. Cimri olmasın, paylaşımcı olsun. Oyuncaklarını paylaşması gerektiğini kulaklarına fısıldayın.

Çünkü cimri hiç kimse toplumda sevilmediği gibi Müslümanlar arasında fakir ve zengin uçurumuna da neden olabilir.( sadaka ve zekat algısı buradan gelir).

Mal mülk, para pul düşkünü olan maddiyatçı ebeveynler olmazsanız öyle evlatlarınız da olmaz. Kanaatkar olun. İşte vb daha birçok uygunsuzluklara son verilmeli. Açıkçası en güzel eğitim ile donatalım.

Bozuk toplum, eğitimli toplumun potasında erisin. Hatta eğittiğiniz çocuklarınıza karşı vicdanınız rahat olsun. İlerde bu verdiğiniz eğitime rağmen bazı şeyler rayında değilse bile bilin ki bu da sizlerin imtihanıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?