USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

18-01-2021

       Kur´an-ı hayatınızın eksenine yerleştiriniz, ki Kur´an´sız bir hayat Allah´sız bir hayat demektir. Allah ve Rasulü ile tanışmak konuşmak isteyen çokça Kur´an okusun.

            *

   Sordular, tarikat nedir?

İcmalden tafsile, istidlalden (delil yoluyla Allah´ı bilme,bulma) keşfe geçmektir, buyuruldu.

*

Yazık sana, ahireti dünya ile nasıl kirlettin? Mevlâ´nın taatını nefsin taatı ile nasıl karıştırdın? Halkı Hakk´a nasıl kattın? Bir yandan takva davası, bir yandan Hakk´ı kullara şikayet! Olur mu? Yaptığını sen beğendin mi?

*

 Çocuklarınıza masal ve çizgi filimler yerine Kur´an kahramanlarının Hz. Adem´in, Hz.İbrahim´in, Hz. Yusuf´un, Hz. Musa´nın, Hz. İsa´nın ve tabiki Hz. Muhammed´in kıssalarını anlatınız. Onların hayal dünyasına çağdaş kültür, sahte futbol ilahlarını,(!) pop megastarlarını sokmadan siz Kur´an kahramanlarını sokunuz.

                   *

 Namaz mü´min´in miracıdır. Namazın hakkını veriniz. Namaz bir sırat yürüyüşüdür. Namaz, hayatın gereğinden fazla dünyevileşmesine karşı alınmış ilahi bir önlemdir. Namazla dalga geçmeyiniz. Namazdan kaçan insan, İslam´ın kaçağıdır. Allah´ın bu sıkı denetim mekanizmasından kaçmak ?defolu? olduğunu baştan kabullenmektir.

            *                     

 Eskilerin ?adab-ı muaşeret? dediği görgü kuralları sizin hangi kültürün mensubu olduğunuzu ele veren ?kültür kodları? dır.

Şimdilerde İslam kültüründen uzakta oluşumuz, farkında olmadan traş biçiminden, giysi modellerine, tepki sitilinden ?pardon?, ?mersi?,baybay?, ?çav?, ?öptüm?, ?kendine iyi bak?  gibi hangi kültürün kodu olduğunu ilk bakışta ele veren sözcüklere dek hayatımıza girmekte ve bizi ait olmadığımız ithal ve aykırı bir kültürün ahmak müşterisi konumuna getirmektedir.

Halbuki ait olduğumuz kültürde buluşurken ve ayrılırken kullandığımız ? selamüm aleyküm?, heyecanımızı ifadede kullandığımız ? Allah Allah, Sübhanallah, Allahüekber? beğenimizi ifadede kullandığımız ?Maşallah?, temennilerimizde kullandığımız ?İnşallah, biiznillah?, her işe başlarken kullandığımız ?bismillah?, hüzün ve sıkıntılarımızı ifade ederken kullandığımız ?La havle vela kuvvete illa billah?, teskin ve taziyelerde kullandığımız ?İnnallahe meassabirin, inna lillahi ve inna ileyhi raciun?, gibi sözcük ve cümleler hep ait olduğumuz kültürün temel kodlarıdır ve bazıları üzerinde Kur´an da hassasiyetle durulmuştur.?Dikkat etmeli değil miyiz??

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?