USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

29-01-2021

Allah dostlarından birine bir dostu, müsaade ederlerse biraz tatlı ikram etmek istediklerini söylerler. O getirin bakalım der, lakin tatlı gelince benim istediğim böyle bir tatlı değildi, der. İstediği bir tatlı varsa hemen hazırlayacakları söylenir. O da cevaben var, der ve tarifini şöyle yapar.

İtaat ve ibadet hurmasını alır, içinden kibirlilik çekirdeğini çıkarır, kulluk ve hizmet unuyla karıştırırsın ayrıca belâ ve mihnet yağına, rıza ve teslimiyet zağferanını katar, tevazû ve meskenet tenceresinde hepsini birlikte koyar,üzerlerine safa balını dökersin, altına iştiyak ateşini yakar ihtiyat kepçesiyle ağır ağır  karıştırdıktan sonra şükür tabağına koyarak getirirsin, işte benim istediğim tatlı budur. Her kim bu tatlıdan üç lokma yese göğsüne şifa, gönlüne nur olur, canına rahatlık  gelir.

         *       

Ey Evlat! Allah´ı kula kesme. Kul hata işlerse elinden tut, Hakk´a götür. Allah´ın kula gücü yeter, ama kul Allah´a bir şey yapamaz.

         *       

İsyan hastalığına çare, itaattır. Zulmü adalet yıkar. Hata bir hastalıktır, ilacı ise doğruluktur. Hakk Tealaya isyan suçtur, çaresi günah sarhoşluğundan tövbedir,ama asıl ilaçların başı halkı kalpten atıp Hakk´a vasıl olmaktır. O zaman semalara yükselirsin, ruhun yücelerin sesini duyar, kalıbınyeryüzündeki evinde yaşar,  kalbin ise Hakk´ la olur. İlim denizinde yüzersin.        

*

Tevhid kalptedir. Zühd kalptedir. Takva kalptedir. Hakk´ı bilmek kalptedir. Allah sevgisi kalptedir. Hak yakınlığı kalptedir.

         *       

Dünya denizdir. İmanda onun gemisi. Gemiyi yürüten Allah´a kulluktur. Sahil ise ahiret aleminin başlangıcıdır.

*

İman sahibi bir yolcu gibidir, azık hazırlar. Kafir ise yer, içer keyfine bakar. Öteleri düşünmez.

            *         

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?