USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

12-02-2021

Günah bir iç çöküntü, bir terslik ve fıtratla zıtlaşmadır.

Günah, iradenin yüzüne atılmış bir tükürük ve ruha içirilmiş bir zakkumdur. günahtan zevk alan insan ne  sefil, günahla ruhunu dinamitleyen insan ne hoyrattır.

                            *

Dilin, duygunun ve gönlün el ele, yüz yüze birleştiği, iç içe girdiği anın çiçekleşmesi üzerinde jaledir gözyaşları.

Heybet korku, saygı ve sevgi gibi insanı duygulandıran, gönül tasını yakan ve kalbten sefil arzuları sıyırıp atan, ulvî hislerin çepeçevre ruhu sardığı anın şehadet kanıdır gözyaşları.

Bulut bulut yükselip, Hakk rahmetinin eteklerine dudak gezdiren, bu fani alemin bekaya mahzar pırlantalarıdır gözyaşları.

         *                

Gardaşım ihvan olmak kolay, lakin insan olmak zor. Gidersin bir mürşide ders alır eve ihvan dönersin. Ama insan olmak öyle değil.

                     *

Tevbe kişinin kendini yenilemesi ve bir iç onarımdır. Yani saptırıcı düşünce ve davranışlarla bozulan kalbî muvazeneyi, yeniden düzene koyma uğrunda, ferdin Hakk´tan Hakk´a kaçması daha doğrusu, O´nun gazabından lûtfuna, hesabından rahmet ve inayetine sığınmadır, tevbe.

         *       

İlim, eşya ve hadiselerin bize anlattığı, tekvîni  (yaratılış ile ilgili) emirlerin, önümüze açıp döktüğü şeylerin hissedilmesi, kavranması ve Yaradanın yüce maksatlarının sezilmesinden ibarettir.

         *       

Sanman ki taleb-i devlet ü câh etmeğe geldik

Biz âleme bir yâr için âh etmeğe geldik.

 

(Dünyaya gelişimiz ne mevki ne makam, ne de mal ve mülk peşinde koşmak için.. Biz buraya bir sevgili için âh etmeğe geldik ,o kadar.)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?