USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

19-08-2021

Allah, Müslüman hayatının merkezinde yer alır. Mü’min kişi, hayatın her anında Allah’la beraberdir. Yaşadığı hayatın nesnesi değil öznesi olmayı ancak bu sayede becerebilir.

*

Müslüman aklı hayatın her alanında Allah’lı yaşar, Allah’lı düşünür, Allah’lı konuşur. Acının zirvesinde “Allah” der. Allah davası uğruna düşman üzerine yürürken “Allah !..Allah!..” der. Can havliyle gücünü toparlaması gerektiğinde “Ya Allah” der. Heyecanlandığında “ Allahüekber”,  bir işe başlarken “Bismillah”, karar verdiğinde “ biiznillah”,  hayran olduğunda” maşallah”  üzüldüğünde “ la havle vela kuvvete illa billah”, kızdığında“fesübhanallah,  der. Bir şeyi arzuladığında “inşaallah”, özür dilediğinde  “ estağfirullah”, yemin ederken “vallah-billah” ve dahi her halde “ elhamdülillah” der.

         *

Allah’ın bize verdiği maddi ve manevi güzelliklerin hepsi emanettir. Bunları doğru yere harcamak veya kullanmak gerekir. Mü’min ancak hayırlı, iyi, doğru ve güzel işlere masraf eder. Aksi takdirde “ İsraf haramdır” demenin ne anlamı olur?

                          *

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?