USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

21-09-2021

Haftada bir seyredilen futbol karşılaşması ve  günde sadece 5 ila 10 dakikamızı  verdiğimiz  spor sayfaları yerine tam bir haftalık kaza namazı borcunuzu ödeyebileceğinizi hiç düşündünüz mü?

*

Zira 7 günlük kaza namazımız sadece 140 dakika tutacaktır, bir maç izlemekle bir haftalık borç ödeme? Olmaz mı? Biri sonsuz bir hayata yatırım, diğeri izlediğimiz esnada söylediklerimizle günaha yatırım.    

Kitap okuyamıyorum, bir türlü vakit bulamıyorum diyenler. Haftada bir gün televizyon izlemeyi terk etsek bir kitap okuruz bu da yılda 52 kitap eder. Şimdi hangi mazereti ileri süreceksiniz?

         *       

Kur’an’ı yüzüne  okuyamayanlar. Günde bir saat fedakârlıkla ikinci haftanın sonunda  okumaya başlayacağınızı biliyor musunuz? En kutsalımıza uzak olmanın ezikliği yetmedi mi? Hatta haftada bir gün televizyon izlemeyi bırakacak ve her harfine 10 sevap verilen bir kitabı öğrenmiş olacaksınız, tercih sizin.       

*      

Kur’an okumasını bilenler haftada bir gün televizyon izlememekle yılda bir veya birkaç hatim yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

*

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış....

Marifet bu gerisi yalnız çelik-çomakmış....

*

Kutlu Sultan, Örnek İnsan Efendimiz bize örnek olma adına günde 100 defa istiğfarda bulunduğunu beyan ediyor. Ey Kardeş! 100 tevbe ve istiğfar sadece birkaç dakikamızı alır. Hiç denedin mi?

         *       

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?