USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

11-10-2021

Namussuzlukları  ile namusumuza göz dikmiş, ahlaksızlıkları bizatihi uzatmalı sevgililerince tescil edilmişlerin, kendi mahremiyetlerini bile pazarlayanların TV ekranlarından evimize misafir olmalarına, bizim paramızla bizlere küfretmelerine  daha ne kadar  göz yumacağız?

*

Efendimize salâtü selam getirene Allah 10 veya 100 misli ile karşılık veriyor. Hiç olmazsa günde 50, 100 defa salâtü selamla bağlılığımızı yenileyelim.

*

Eskilerde alem yapmak belli (!) bir kısım insanlara mahsusmuş ve gizliliğe azami dikkat edilirmiş. Herkes onların şerrinden korkarmış. Şimdilerde  TV karşısında ailece alem yapıyor, kadınlar oynatıyoruz!

*

Hanımına yan gözle bakana silah çekenler,  aynı hassasiyeti, her gün gazetelerinde ve televizyonlarında din ve diyanetimize karşı yapanlara niçin göstermezler? Din ve diyanetlerine  yapılan  küfürlere maddi destek vermelerini nasıl izah ederler acaba?

*

Kaderde cebir ( zorlama) yok. İzin var, cüz’i irade var. İlm-i İlahinin kuşatması var. Dünyada kötülükler ve zulümler cüz-i iradenin eseri olarak var. Kudreti sonsuz olan Rabbimiz onları (dileseydi)  elbette ki önlerdi. Ama dünya o zaman mahiyet değiştirirdi ve “imtihan- tekamül” sahnesi olmaktan çıkardı.

*

İnat iradenin eşekliğidir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?