USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gül Bahçelerinden Derlediklerim

21-02-2022

İbn Abbâs"tan nakledildiğine göre,

Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:

“Nazar (Göz değmesi) gerçektir. Eğer kaderin önüne geçecek bir şey olsaydı nazar onun önüne geçerdi…”

(M5702 Müslim, Selâm, 42)

***

Hz. Âişe"nin naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “(Nazar"dan) Allah"a sığının. Çünkü göz değmesi (nazar) gerçektir.”

(İM3508 İbn Mâce, Tıb, 32)

***

İbn Abbâs"tan (ra) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) Hasan ile Hüseyin için dua ederek şu sözlerle Allah"a sığınırdı: “Eûzü bi-kelimâti"llâhi"t-tâmmeti min külli şeytânin ve hâmmetin ve min külli aynin lâmmetin. ” (Her tür şeytandan, haşereden, kem nazardan Allah"ın tam kelimelerine —sonsuz iradesine ve hükmüne— sığınırım. ) Sonra da, “Atanız İbrâhim de bu duayı oğulları İsmâil ile İshak için yapardı.” derdi.

(B3371 Buhârî, Enbiyâ, 10)

***

Ebû Hüreyre"nin naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Kim düğüm yapar sonra ona üflerse sihir yapmış olur. Kim sihir yaparsa şirk koşmuş olur. Kim de (kendisini koruması için nazarlık ve benzeri) bir şey takarsa, o taktığı şeyin korumasına havale edilir.”

(N4084 Nesâî, Muhârebe, 19)

NOT: Yukarıdaki Hadisi Şerifler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 7 ciltlik Hadislerle İslam Ansiklopedisinin 1. Cildinden derlenmiştir. Tefsiri, yorumu detayı için ilgili kitaba müracaat edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?