USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KALİTE YÜKSELİNCE

17-02-2024

Sivasspor, ilk yarı iyi, ikinci yarı etkisiz kaldığı bir maçtan 1 puanla dönüyor.

Hatayspor karşısında maçın büyük bölümünde önde olan Sivasspor, 3 puana çok yaklaştığı bir maçta uzak mesafeden yediği golle 1 puana razı oldu. Son bölümde maçı kaybedebilirdi de.

Sonuçtan bağımsız olarak bu maçta oyuncu performanslarını görmek lazım.

Sivasspor’un önemli oyuncularını gönderip, eksik kaldığı dönemde maçlarda nasıl zorlandığını, kötü sonuçlar aldığını birlikte görmüştük.
Ve şunu söyledik, iyi futbol iyi futbolcularla oynanır.
Sivasspor devre arası transfer döneminin son günlerinde de olsa kadrosuna kattığı isimlerle takımın kalitesini önemli ölçüde artırdı.
Tabi henüz Caktas vs gibi oyuncuları tam olarak göremedik ama ilerleyen haftalarda mutlaka onlar da süre alacaktır.
Ben özellikle Bartuğ’a değinmek istiyorum.
Fenerbahçe’nin muazzam geniş kadrosunda zaman zaman kupa maçlarında süre alabilen Bartuğ, Sivasspor’a kiralık geldiği andan itibaren 3 maçtır ilk 11 başlıyor. Daha ilk maçından iyi şeyler katacağının sinyalini vermişti.
Hatayspor maçında tek kelimeyle kusursuz oynayan bir Bartuğ izledik. Modern futbolun tüm gereklerini yerine getiren bir Bartuğ gördük. Rahat, panik yapmayan, çevre kontrolünü iyi yapan, basit oynayan, doğru yerlerde pozisyon alan, net paslar atan bir Bartuğ vardı sahada. Önümüzdeki haftalarda daha da iyi bir grafik çizeceğini umuyorum.

Yenilerden sol açık olarak transfer edilen Azizbek ise sürpriz şekilde Hatay maçına sağ bekte başladı. Ancak, hem defansif yönü, hem de hücumlarda sürekli rakip alana çıkışıyla, her iki kanatta da etkili olabileceğinin sinyalini verdi. İyi bir kumaşı olduğu kesin. Takıma adaptasyon süresi arttıkça daha da katkı sağlayacak bir potansiyeli olduğu net.
Orta sahanın emekçisi ise yine Charisis. Hemen her topa koşan, mücadele eden, rakipten kazanan bir Charisis alkışı hak ediyor. Son haftalarda form düzeyi iyice yükselen kaleci Ali Şaşal da kalede güven veriyor. Aman nazar değmesin.
Sahanın en kötüsü yine Njie. Söyleyecek söz bile yok.
Ve tabi Manaj. Yine şapkadan tavşan çıkarıyor. Rakiplerle boğuşuyor, defansa yardım ediyor ve klas gollerine devam ediyor. Hatay’a ceza alanı dışından attığı gol, penaltı vuruşundan farksızdı.
Maça gelirsek…
Sivasspor önceki maçlarda olduğu gibi, rakibini 5’li savunma ile karşılaşan, ancak hücuma geçişlerde iki bekini öne çıkararak oynayan futbol tarzını benimsemeye başladı.
İlk yarının büyük bölümünde daha iyi olan, rakibe oranla iyi pozisyonlar bulan taraftı Sivasspor.
Ancak ikinci yarıda, değişiklikler sonrası da oyunu biraz daha kendi alanında kabul eden, ceza alanı çevresine çok yığılan ve bu nedenle kalesinde tehlikeler yaşayan bir Sivasspor izledik. Hücumda gerekli üretkenliği bir türlü kuramadı. Hatay’da değişiklikler takıma olumlu katkı yaparken, Sivasspor’un değişiklikleri ise takımı geriye götürdü. Buna rağmen çıkarılan 1 puan ve kaybetmeme alışkanlığı iyi. Şimdi yapılması gereken bu maçın ilk yarısındaki oyunu, diğer maçlarda maçın geneline yayabilmek…

Bir not da maçın hakemlerine. İki hatadır tuhaf penaltılar veren hakemler var. Geçen hafta yanlış verilen penaltının ardından bu hafta da Ümit Öztürk, gözünün önünde Hakan rakibine dokunmadığı halde penaltı noktasını gösteriyor. VAR olmaza, bu maçta da Sivasspor bariz hakem hatasıyla belki 1 puanı da alamayacaktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?