USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

?MÜCAHİT LİDER PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN´I YAZDIM? -3-

28-08-2020

-Parti kapatma davasında Merhum Erbakan´ın "Türkiye Refah Partisi´yle Adil Düzen´e geçecek, Geçiş dönemi yumuşak mı olacak, sert mi olacak; kanlı mı olacak, kansız mı olacak, 60 milyon buna karar verecek" sözleri çarpıtılarak partinin kapatılmasında gerekçelerden biri olarak sunuldu...
-Akabinde siyaset yasağı konulan Merhum Erbakanın yeni kurulan Milli Görüş partisinin adı ?Fazilet Partisi? oldu. Bu dönemde parti içinde ak saçlılar ya da gelenekçiler olarak tanımlanan kanat ile, yenilikçiler ayrıştı.
Gelenekçi ve yenilikçilerin ilk defa yol ayrımına girdiği 2000 yılında Fazilet Partisi 1. kongresinde yenilikçilerin adayı Abdullah Gül 521 oy alırken, gelenekçilerin adayı Muhterem Recai Kutan ise 633 oy aldı. Hemen akabinde 2001´de Refah Partisinin devamı olarak görülen Fazilet Partisi dönemin Yargıtay başsavcısı tarafından kapatılınca gelenekçi ve yenilikçiler ayrıldı. Yenilikçiler, 2002´den sonra kesintisiz olarak Türkiye´yi yönetecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi´ni kurdu. Muhterem Erbakan kalpte olmasada sözde, "öğrencileriyle" yolu ayrılmış gibi gözüküyordu.
-Beş yıllık siyaset yasağı 2003´te sona eren muhterem Erbakan hoca, SP´nin genel başkanlığı görevini aldı. Lakin ?Kayıp Trilyon? davası cezasının Yargıtay tarafından onanması ardından bu görevden ayrıldı.
Cezasının infazı önce sağlık raporu nedeniyle ertelenerek ev hapsine çevrildi. 2008´de ise sürekli hastalık raporu gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ertelendi. 2010´da ise tekrar genel başkanlığa seçildi. Münevver bir lider ve şahsiyet olan muhterem Erbakanın hastalığının ilerlediği ve konuşmasının zorlaştığı son dönemlerinde dahi, insanlık ve islam alemi için görüşlerini sürekli kamuoyuyla paylaşmayı ve siyaset yapmayı sürdürdü. Sol ayak parmağındaki iltihaplanma nedeniyle 2011´de hayatını kaybettiğinde cenazesine yurt dışı ve yurt içinden yüzbinlerce seveni katıldı. Fatih Camii avlusundan yapılan "Slogan atmayın" uyarılarına rağmen kitleler, slogan atmaktan imtina etmedi. Vefat dönemi Mekke´de umrede olmam münasebetiyle Kabe-i Mazzamada gıyabi cenaze namazını eda ettik.
-Merhum Erbakan hocayı sevenleri ve eleştirenleri için, onu özdeşleştirdikleri bir slogan vardı: "Mücahit Erbakan." O gün, Milli Görüş çizgisinden gelen tüm siyasetçiler oradaydı. Erbakan´ın çevresindeki ana ekibin Saadet Partisi´nde yer almasına karşın, Milli Görüş kökenli siyasi parti ve gruplar arasında "Hoca"nın siyasi mirasına dair tartışmalar ise, yıllar geçse de hiç bitmeyecek...
-Hayatı boyunca Kuranı, sünneti yaşam tarzı edinen, pozitif ilmi elden bırakmayan, mütedeyyin ve mütevazi bir yaşantısı olan Erbakan hoca onca istibdata, zulme karşı sayısız projeyi hayata geçirip milli fabrikalar açtı. Ülkenin kalkınması ve istihdam oluşturmasında mükemmel hizmetler gerçekleştirdi. Koalisyon hükümeti sırasında Başbakan olarak halkın desteğini alan, bir çok önemli başarının yanında uluslararası alanda gelişmekte olan 8 ülkenin işbirliğine öncülük yaparak büyük bir gayretle bir yıl gibi kısa bir sürede cumhuriyet tarihinin ilk denk bütçesini oluşturan, milli ve ağır sanayi hamlelerinin fikri temellerini atan lider olarak tanındı. D-8 oluşumunu meydana getirmesi, Ortak islam parasını oluşturma projeleri kendisine aittir. AB ülkelerinin kullandığı Euro muhterem Erbakanın islam ülkeleri için hedeflediği ortak para biriminin alınmış versiyonudur. Almanların leopar tanklarının yakıt sisteminde Çöğürlü açan buluşları gerçekleştiren hoca 3 çocuk sahibidir. Türk ve Dünya Siyasi Tarihine fikirleri, yaşantısı ve projeleriyle damga vuran Merhum Erbakan Hocanın tek mahtumu Dr. Fatih Erbakan Yeni Refah Partisinde Genel Başkan olarak siyaset yapmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?