USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EVLENMEK HAYATI PAYLAŞMAK

27-10-2023

    Hz.Âişe’den  naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Nikâh benim sünnetimdir. Ki benim sünnetime uygun davranmazsa benden değildir. Evlenin. Çünkü ben (kıyamet günü diğer) ümmetlerle karşı sizin çokluğunuzu iftihar edeceğim…” 
    (İM1846 İbn Mâce, Nikâh, 1)
    *
    Abdullah (b. Mes’ûd) anlatıyor: Biz Hz. Peygamber’in (sav) yanında olan ve evlenme imkânı bulunmayan gençlerdik. Resûlullah (sav) bize şöyle buyurdu: “Ey gençler! Evlenme imkânı bulanınız evlensin. Çünkü evlenmek, gözü haramdan çevirmek ve iffeti korumak için en iyi yoldur. Evlenme imkânı bulamayan da oruç tutsun. Çünkü orucun, kişi için şehveti kesme özelliği vardır.” 
    (B5066 Buhâri, nikâh, 3)
    *
    Hz. Âişe’den nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “İyi erkeklerle iyi kadınlar (birbirleriyle) evlendirin.”         (DM2212 Dârimî, Nikâh, 10)
    *
    Ebû Hüreyre’den (ra) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: “ Bir kadınla dört şeyden dolayı evlenilir: Malı, soyu, güzelliği ve dini için. Sen dindar olanınını seç ki iki elin bereket görsün.”
    (B5090 Buhâri, Nikâh, 16)
    *

    NOT: Yukarıdaki Hadisi Şerifler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 7 ciltlik Hadislerle İslam Ansiklopedisinin 3. Cildinden derlenmiştir. Tefsiri, yorumu detayı için ilgili kitaba müracaat edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?