USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NİKÂH AĞIR BİR SÖZLEŞME

03-11-2023

    Ebû Hüreyre’nin anlattığına göre, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur; “Kendi onayı almadıkça dul kadını, kendisinden izin alınmadıkça da bakire kız evlendirilmez.” Oradaki sahâbîler, “Yâ Resûlullah! Bakire bir kızın izni nasıl olur ?” diye sordular. O (sav) da, “ sessiz kalmasıyla.” buyurdu. 
    (B5136 Buhârî, Nikâh, 42)
    *
    Muhammed b. Hâtıb el-Cumahî’nin naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur; “ Haram olan (ilişki) ile helal olan (nikâh) arasındaki ayırıcı özellik, def çalmak ve şarkı söylemek suretiyle duyurmaktadır.” 
    (T1088 Tirmizî, Nikâh, 6)
    *
    Ukbe b. Âmir’in naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur; “Şüphesiz, şartların yerine getirilmeye en lâyık olanı, kadınları kendinize helâl kıldığınız (mehir) şartıdır.” 
    (M3472 Mûslim, Nikâh, 63)
    *
    İbn Abbâs’ın naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “ Birbirini seven (çiftlerin birleşmesi) için nikâh(tan daha iyi bir çözüm) yoktur.” 
    (İM1847 İbn Mâce, Nikâh, 1)
    *

    NOT: Yukarıdaki Hadisi Şerifler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 7 ciltlik Hadislerle İslam Ansiklopedisinin 3. Cildinden derlenmiştir. Tefsiri, yorumu detayı için ilgili kitaba müracaat edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?