USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ADALET HERKESE LAZIM

20-12-2023

Geçtiğimiz haftada Ankaragücü başkanının Halil Umut Meler’e yumruk atması sebebiyle maçlara süresiz olarak ertelendiğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri bir hafta bile geçmeden Üstelik dünya spor kamuoyu hakeme Yapılan bu saldırıyı kınarken bir hafta bile geçmeden maçları tekrar oynama kararı alarak Spor kamuoyunu şaşırttı.

Hadi maçları yeniden oynatmaya başladın, neden normal fikstüre göre devam etmiyorsun? Ötelediğin bir maç iki maç değil ki fikstürde kayma olsun. Bu arada cezalılar sakatlar söz konusu, Galatasaray kalecisi Muslera takımının lideri o sahaya çıktığında neredeyse Galatasaray'ın 1 puanı Garanti gibi Muslera'nın olmaması halinde Yiğidolar Galatasaray'a karşı daha avantajlı duruma geçebilirdi alınan bu kararda Kesinlikle iyi niyet veya Adalet göremediğimi belirtmek istiyorum.

Adalet herkese lazım.

Maçın başlamasıyla birlikte Başakşehir sahasının ön alanında baskı kurmaya başladık 6 dakikada hızlı çıkarak Harisisin sağ köşeye isabetli pası nefisti. Samuel Sais uzaktan iyi vuramadığı için pozisyon eridi. Hızlı oynama yetisini kazanmış gibi görüntü veriyoruz ama onuncu dakikadan sonra Başakşehir dengeyi kurmaya başladı 11. dakikada ilk ataklarını Ali Şaşal bertaraf etti. 17. dakikada yine pozisyon verdik hızla çıkma çabamızın meyvesini 26 dakikada aldık harisis kaptığı topu Samuel sayısının önüne doğru iyi pas yaptı, O da ileriye sürerek Kaleyi gördüğü anda nefis vuruşuyla yiğidoları 1-0 öne geçirdi. Zamanlaması mükemmeldi zaten Saide de uyarılarımız bu yöndeydi. En avantajlı durumu değerlendirmesi tavsiyelerimiz vardı.

Ne yazık ki 43 dakikada bir penaltı golüyle beraberliği sağladılar  ikinci yarıya da Başakşehir lehine çalınan penaltıyla başlamış olduk. Yine piontec aynı köşeye ikinci kez atarak takımını öne geçirmeyi bildi. 53. dakikada yine pozisyon verdik Ali Şaşal'dan seken topu Alaaddin çizgi üzerinde çıkarttı ve farkı önledi. Skorun verdiği rahatlıkla Başakşehir Dalga Dalga Yiğido kalesine gelmeye devam etti.

HAKEMİN KARNESİ

Bence Mete Kalkavan Sınıfta Kaldı eğrileri ile doğrularıyla yazmak gerekirse.

9. dakikada Caner'in eline çarpan topta Caner'in eli kapalı ve Topla oynama isteği olmadığından çarpma olarak değerlendirip devam ettirmesi doğruydu.

 14. dakikada Başakşehirli Ba  Manajın suratını eliyle vuruyor, burada sarı kartı göstermesi lazımdı.

16. dakikada piontecin Caner'i tutup da yere fırlatmasını da Es geçti. Topla oynama niyeti olmadan topsuz bir alanda yapılan bu faulü sarı kart olarak değerlendirmeliydi.

37. dakikada Mehdi Abeg in topu eliyle düzelterek vurup gol yaptığı pozisyonda elle oynama kararı doğru.

49. dakikada Harisis Mehdi'nin ceza alanına girdiği anda ayağını Mehdi'nin önüne koyması ve devamında Mehdi'nin ayağına çarparak düşmesi anlık bir pozisyondu bunu penaltı diye değerlendirdi. Burada yapması gereken oyunu devam ettirip, vara gitmeli pozisyonu detaylı inceleyerek doğru kararı vermeliydi ama hızlı hareket edince vardaki Hakemler de verilen penaltı kararını bozmaya cesaret edemedi. Burada hızlı karar vermesini Başakşehir adına pozitif ayrımcılık yaptığını düşündürüyor.

61 dakikadaki Başakşehir atağı soldan orta ile ceza alanına gelen top da Piyontec kafaya sıçradığında müthiş bir beceri ile geriye tekme atarak Uğur'un baldırına vurdu. Bu pozisyonda ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi Ama asılbakılnası gereken gol pozisyonunda Herhangi bir sıkıntı olup olmadığını incelenmesi olurdu. Burada piontek in yaptığı faul kasıtlı olarak değerlendirilmeli en az sarı kart vermeliydi ön tarafa kafaya sıçrayan bir oyuncu geriye doğru nasıl tekme attı hayret. Bu tekme beceri ve kabiliyet ister piyon Teke madalya verilebilir Ama bu kasıtı görmeyen hakeme ne denir siz söyleyin. Üstelik bu hareket sonrası yerde kalan Uğur, pozisyonun devamında ofsaytı da bozmuş oldu. Yani hakem Burada iki hata birden yapmış ve skora etki etmiş oldu.

75. dakikada Raymanaj ceza alanı içerisinde buluştuğu topa dönerek vurdu kaleci Volkan'dan dönen topa tekrar hamle yaptığında defans montajın ayağının önüne basarak manacı düşürdü bize çalınan birinci penaltı ile Bunu hiçbir farkı yok burada başakşehirli yine rahatlıkla düdük çalan hakem beklemeyi Vardan uyarı gelmesini daha doğru buldu Buradan da anlaşılıyor ki Hakemler yeknesak hareket esemiyor. Sahaya çıkarken doğruyu bulma çabasından çok uzaklar. Nihayetinde hiç yaşanmasını istemediğimiz olayların çıkış sebebi de hakemlere güvensizliktir bu güvensizlik federasyonun uygulamalarından kayırmacılığından kaynaklanıyor ve kulüplerin canı yanmaya devam ediyor Yani kısacası Hakemler eski hemen eski tas. Başarıya ödül, Hataya Ceza verilmedikten sonra bu işler düzelmezzz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?