USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TATSIZ SİFTAH!

23-12-2023

Sivasspor, ligin son sırasına demir atmış, geçen hafta Trabzon maçında başkanın takımını sahadan çekmesiyle birlikte sıkıntılı ve stersi günler geçiren bir takımla karşılaştı. Bu, Sivasspor’un ilk iç saha galibiyetini alması için bir fırsattı. Buna rağmen 90 dakika çok zorlanan bir takım gördük. Son anlarda gelen golle iç sahada ‘nihayet’ ilk galibiyet geldi.

Sivasspor geçen hafta kaybettiği ve etkili bir oyun sergileyemediği Başakşehir maçındaki saha dizilişine baktığımızda o günün en kötü ismi olan Njie yerine Barrow’un kadroya yazıldığını gördük. Demek ki genel manasıyla Servet Çeçtin, geçen hafta maç başlangıcından memnundu. 
Başakşehir maçı kadrosundan Njie-Barrow değişikliği dışında aynı kadro ile başladı kırmızı-beyazlılar.

Maç başlangıcına baktığınızda yine rakibine çok da üstünlük kuramayan, yeterli baskıyı yapamayan bir görüntü çıktı ortaya.

İlk yarı boyunca defansta klasik haline gelen pas ve yerleşim hatalarının dışında, genel olarak orta sahada Saiz ile buluşturulan ve sonrasında sola Barrow’a atılan toplarla atak geliştirme çabasında bir Sivasspor izledik. Sağ kanatta Alaaddin ve Burak Kapacak’ın kullandığı kanat ise neredeyse hiç çalışmadı.
Hatta Sivasspor, bazı anlarda rakibine kendi eliyle pozisyon hazırlayan bir takım görüntüsündeydi.
Sivasspor adına gol denemelerinin ilki ancak 15’inci dakikalarda Barrow’dan geldi.
Sonrasında Saiz’in ceza alanında yine Barrow ile iş birliği sonrası bulduğu etkili şut ve birkaç kez de ceza alanı dışından yaptığı denemeleri gördük. Aslında maçta öne geçebilme fırsatları bulmasına rağmen, son tercihlerin pas yerine şut olarak kullanılmasıyla skorda denge bozulmadı. 
İlk yarının etkisiz ismi Burak ikinci yarının başında yerini Rodrigues’e bıraktı.

Rodrigues klasik kanat oyuncusu dışında, sahada gezen, içeriye kat eden bir oyuncu profilinde.

İlk yarıda soldaki etkinliği gören İstanbulspor kenar yönetimi, ikinci yarıla Barrow’a önlem alarak başladı. Devamında zorunlu olarak Barrow ve Rodrigues kanat değişikliğini izledik.

Yine klasikleşen Saiz-Kvet değişikliği geldikten sonra pas bağlantılarından da sıkıntı yaşandı. Hücum organize etmekte oldukça zorlandı. Bu dakikalarda İstanbulspor’u daha çok Sivasspor yarı alanında gördük.

Son bölümde maçı kazandırabilecek birkaç etkili atak geldi ama onlarda da final vuruşları yetersizdi.

Son 5 dakikalık bölümünde ise hem Njie hem de Koita hücuma destek için oyuna girdi. Maçı kazanma adına tüm kozlar sahaya sürüldü. Orta alanda Kvet’in iyi pasında savunma arkasına sarkan Manaj, takımına galibiyet getiren golü kaydetti.

Tam da teknik heyete ‘istifa’ seslerinin yükseldiği anlarda. Futbolun cilvesi…

Ancak genel görüntü şu. Sahada kaliteli futbol, tribünde de seyirci yok. İnsanlar şu oyuna baktığında muhtemelen, statta geçirilecek 2-3 saati kayıp zaman olarak görüyordur.

Sivasspor’dan bu galibiyete rağmen gelecek adına pek iyi sinyaller alamıyoruz. Maçı kazandık mı? Evet. Ama genel anlamda tatmin etmeyen bir oyun kalitesi söz konusu.

Bu takımın daha iyisini yapabilecek potansiyeli var.

Yine de içerde alınan ilk galibiyet inşallah gelecek adına takıma moral olur…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?