USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAHAMIZDA GÜLDÜK

24-12-2023

Geçen hafta istanbulspor'un Trabzon maçında verilmeyen bir penaltı kararının ardından pretosto ederek maçtan çekilmesi sebebiyle bütün gözler Sivasspor İstanbulspor maçına çevrilmişti.

 gelişen Bu olaylar yüzünden hakemlerin etkileneceği merak konusuydu. Yİğidoların en tehlikeli pozisyonu 25. dakikada geldi Barrow baskı yaparak kazandığı topu Samuel Saize çıkartması ile Saizin vuruşu kaleci Alp'in kornere kermesi ile bitti. Her iki takım da cılız kalan atakları sonucunda ilk yarı 0-0 bitti.

 İkinci yarıya kanatları daha iyi kullanan     Yiğidoların sağdan gelen ortasına defansın ters kafa vuruşu ile topun direkten dönmesi oyunu biraz hareketlendirdi. İstanbulspor'da maçın 54 ve 56 dakikalarında pozisyon üretti. Yiğidolar yine kanatlardan gelerek yapılan ortalarda kafa vuruşları ile gol aradı ama bu atakların hepsi etkili vuruşlar değildi 83 dakikada az sayıdaki taraftarın Servet Çetin'i istifaya davet eden tezahüratı başlamıştı ki İstanbulspor defansının hatasını iyi takip eden Rey Manaj kaleciyle karşı karşıya kaldı ve sakinliği saysinde golü attı. Geriye düşen İstanbulspor son dakikalarda ataklarını sıklaştırsa da Servet Çetin'in yaptığı değişiklikler defansın daha sağlam durmasını sağladı ve müsabaka 1-0 sona erdi. Maç sonunda Sivasspor basın sözcüsü Gökhan Karagöl Devre arasında transfer yapacağız, bir şeylere bakacağız, problemleri çözeceğiz derken mevcut takımdan fazla memnun olmadığını dile getirmiş oldu. Nu açıklamalar doğrultusunda devre atası transfer düşünüldüğü için taraftarımız mutlu oldu.  Fakat, Sıkıntılarımız var Lig başlarken aldığımız oyuncular Fayda sağlayamadı sakatlıklarımız var diyen Servet Çetin kötü antrenör oluyor. Bu oyuncuları sen hazırlayavaksın deniyor. Olayları Servet Çetin üzerinden değerlendirirken  lütfen adil olalım. Bi  taraftarlık var, birde fanatiklik var. Taraftar her şartlarda kulübüne sahip çıkan insandır kulübübün yanında olup olumlu eleştiri yapandır. Çünkü adı taraftardır. Fanatillik ise her şartta başarı beklenmesidir.  Her kötü sonuçta birilerini suçlamak doğru değil. 

Çokta iyi oynamadığımız maçta galip gelmek önemliydi zira İstanbul ekibi bizim çekişeceğimiz sıralamada yarışacağımız ekiplerden biri. Bana görr aldı puanlık bir maçtı. Her iki antrenörün de strateji dolu Anneleri vardı �stanbulspor Yaşadığı olayların şokunu bir galibiyetle üzerinden atmak istiyordu ama iyi 100 doların hocası Servet Çetin evinde galip gelmek evinde 3 puan sıkıntısını gidermek istiyordu ve nihayetinde gol sonrası ve gol öncesi yaptığı değişikliklerle takımını 3 puan almasını sağladı ttığımız Golden sonra İstanbulspor ataklarını sıklaştırsa da defansta aldığı önlemlerle 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi Samuel sais bekleneni veremedi böyle yetenekteki bir oyuncunun yaptığı top kayıpları neredeyse canımızı yakacaktı topu ayağından zamanında çıkartmaması Anlaşılır gibi değil Yine genç oyuncumuz Yunus Emre Biraz daha sakin ve olgun oynayabilmeli Yunus Emre zaman zaman topu atacağı yeri belli ettiği için hatalı paslar verebiliyor oyun içerisinde biraz daha olsa beklenmeyeni Beklenmeyen hamleleri yapabilme becerisine ulaşması lazım.

HAKEMİN KARNESİ 

2 dakikada Rei Manaj  sağ çaprazdan ceza alanını girdiği sırada omuz darbesi ile yerde kalmasına taraftarımız penaltı beklentisine girdi burada rakip oyuncu omuzunu kullanarak temas ettiği için hakemin devam kararı doğru.

 33 dakikada Orta alanda bir karambol yaşandı burada agresif hareketler zinciri oluştu hakem Carlos Carisse yapılan faulü değerlendirmeliydi hakemin cezalandırmadığı hareketleri oyuncuların daha sert girerek cezalandırma gibi bir tepkileri oluyor.

 44 dakikada İstanbulspor penaltı bekledi fakat top geriye doğru oynanmış ve elleri kapalı bir şekilde Uğura çarpmıştı oyunu devam ettirmesi doğruydu.

 58 dakikada Barrow sağ taraftan atağında Wanus Barrow un önünde kaldığı  sırada eliyle yüzüne vurdu hakemim sarı kart göstermesi doğruydu. 90+1 oynanırken ileri uçta gerson'un attığı çalım sonrasında rakibin müdahalesi ile yerde kaldı bu arada top Rei Manaj a gelmişti hakemin biraz bekleyerek avantajı uygulaması gerekiyordu Zira Manaj orada tehlike yaratacak poİsyon bulabilirdi. Burada acele etmemesi gerekirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?