USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

UYGUN BAŞLANGIÇ

07-01-2024

Servet Çetin’in yönetime göre beklenmeyen, bize göre beklenen ayrılığı sonrası, tanıdık bir isimle, Bülent Uygun’la ilk maçına çıktı Sivasspor.

Camiayı iyi bilen, teknik direktörlük hayatına başladığı, önemli işlere imza attığı Sivasspor’un başında ilk maçına Kayseri gibi Anadolu derbisi niteliği taşıyan bir maça çıktı Uygun.

Tabi bir de maç öncesinde gerçekleşen ve Sivasspor tarihinin en önemli transfer başarısı olan Yunus Emre Konak’ın İngiltere’ye transferiyle kadroda zorunlu değişikliklere giden bir Sivasspor çıktı sahaya. Sezon başından bu yana tüm maçlara ilk 11 başlayan 17 yaşındaki Yunus Emre’nin yerini 36 yaşındaki ağabeyi Hakan Arslan devraldı.

Rodrigues, Njie, Emrah Başsan, Burak Kapacak gibi isimlerin yokluğunda kanat forvette pek de alışık olmadığınız Koita görev aldı.

Kayseri’de maç atmosferi her zamanki iki şehir arasındaki çekişmenin özeti gibiydi. Tribünlerde karşılıklı atışmalar, sahada kıyasıya mücadele…

Sivasspor’un baskı yediği anlarda sol kanatta topla buluşan Barrow’un rakibinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına girmesi ve içeriye çevirmek isterken rakibine çarparak ağlara giden golle Sivasspor rakibi karşısında öne geçti.  Bu gol kritik anlarda Sivasspor’a avantaj sağladı. Ancak oyunu daha çok kendi kalesine yakın bölgede kabul edip, kontra ataklarla etkili olmaya çalıştılar. Kayserispor’un ilk yarının son anlarında göbekten ceza alanına getirdiği pasta doğru pozisyon alamayan Caner’in hatasında rakip kolay bir vuruş imkanıyla beraberlik golünü kaydetti.

İkinci yarıda Bülent Uygun, Koita’yı bu kez sol kanata, Barrow’u isi sağa atsa da istediği verimi alamayınca, Sivaspor’un Yunus Emre’den sonra çok şey beklediği diğer isim Emre Gökay oyuna girdi. Maç boyunca orta alanda beklenen verimi gösteremeyen Saiz ise yerini Kvet’e bıraktı.

Değişiklikler de oyun gidişatına çok etki etmedi. Kayserispor ikinci yarıda daha fazla pozisyon bulan taraftı. Son vuruşlarda daha dikkatli olsalar takımlarını öne geçirecek golü bulabilirlerdi.

86’ncı dakikada Manaj’ın ceza alanında 2’ye 1 pozisyondaki mücadelesinde yerde kaldığı pozisyon net penaltıydı. Bunun için VAR’ı beklememeliydi genç hakem.

Manaj’ın penaltıdan maçın son dakikalarında attığı gol Sivasspor’a avantaj sağladı. Uzatmalarda Kayseri bastırırken gelen kontra atak golüyle de fişi çekti.  Sivasspor özellikle ikinci yarı çok da iyi oynamadığı maçta önemli bir galibiyet aldı.

Maçın Sivasspor adına iyileri, uzun aradan sonra 11’e dönmesine rağmen Hakan Arslan, her zamanki gibi Charisis ve kanatta fark yaratan Barrow. Ve tabi ki rakip defansla tek başına boğuşan Manaj.

Bir çift sözüm Emre Gökay’a. Kadroda eksiklerin olması nedeniyle ikinci forma şansı bulmuşsun ama sahada yürüyerek futbol oynamaya çalışıyorsun. Adaşını örnek al, hedefini yüksek tut. Bulduğun şansları iyi değerlendir ki, sen de bizim gururumuz ol. Böyle devam edersen, forma şansı bulamazsın. Yeteneğini kullan, aklını kullan.

Takımın transfer ihtiyacı olduğunu da bu maçta bir kez daha net gördük.
Neticede Bülent Uygun’lu dönem galibiyetle başladı. Umarım devamı da gelir.

Perşembe günü seyircinin de Galatasaray maçında takıma tam destek vermesi şart.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?