USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YİĞİDOYU ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME

12-01-2024

Erteleme maçında sahasında Cimbomu konuk eden yiğidolar kayseri deplasmanında alınan üç puanın mutluluğunu devam ettirmek istiyordu. Yine istenilen taraftar sayısına ulaşamadığımız maça Altı eksikle sahaya çıktılar. Cinbomunda eksijleri vardı ama yedekleri bile sivassporun bütçesinden daha fazla bir takım. Maçada iyi başladılar. Dalga dalga Sivasspor'un kalesine gelen cimbom onyedinci dakikada Kerem Aktürkle 22. Dakikada Mertensle direkleri dövdü. Bu dakikalarda şans yiğidoların yanındaydı. Beşli savunmaya geçen Bülent uygun öncelikle gol yememeyi planlamış göründü.  Bu arada kapılan toplarla hozlı hareket edip cimvom defansını hazırlıksız yakalamak isyiyordu. Nitekim 30 , 36 ve 38. Dakikalarda pozisyonlar buldu. 38. Dakikada kaleyi karşıdan gören Keita nın şutu az farkla auta giderken Galatasaraylılara oh çektirdi. Iuunun kontrolünü elinde tutan Cimbom 41. dakikadada etkili geldi ama golü 45 te organize bir atak sonucu Kerem Demirbayın ayağından buldu.

İkinci yarıdada karşılıklı cılız ataklar skoru bozmaya yetmedi. Maçın sonlarına doğru yapılan değişikliklerle Yiğido daha istekli görüntü çizdi ve 85. Dakikada kazandığı penaltıyı Keira ile gole çevirerek skoru eşitledi. Kerem Aktürkoğlunun atılmasıyla on kişi kalan cimbom var gücüyle bastırdı ama Ali Şaşal kalesinde devleşti. Aynı aksiyon içerisinde üç kurtarış yaparak beraberliğin mimarı oldu. Ve taraflar birer puanla sahadan ayrıldılar.

Ama galatasaray medyası haklarının yenildiğini iki penaltılarının verilmediği hikayesini ortaya atarak yiğidonun başarısına gölge düşürme çabasına girdiler.

Anadoluda bir tabir vardır "Yiğidi öldür Hakkını yeme"

Sanki ofsaytımsı bir poziyon olmuşta hakkı yenmiş gibi beyanatlar cimboma yakışmadı.

HAKEMİN KARNESİ

20 dakikada Carisis ib hızlı çıktığında faule maruz kalmasını avantaj değerlendirip devam ettiren Zorbay Küçük sonrasında sarı kartını kullanmalıydı.

66 dakikada Mertensi Abdulkadiri düşürmesine faul çalmayıp yerde yuvarlanan oyuncunun elinearpan topa penaltı iddalarının ortaya çıkmasına sebebiyet verdi.

Ceza alanımız içerisinde Kerem demirbayın ayağına temas varmı, var ama penaltımı hayır. Burada Demirbayın kendini hiç olmadık şekilde yere bırakmasını iyi süzüp penaltıya inanmamsı doğru bir karar.

Aktürkoğlunun uğurun ayağına basmasına ikinci sarı kartı doğru bir karar. Her ne kadar görüntüler bleğe basılıyor gibi dursada ayağa basma olarak değerlendirip sarı kart göstermesi doğru.

İşte cesur hakemler gördüğünü çalan eyyam yapmayan hakemler olunca büyük takımlarda puan kaybedebilşyormuş. Ama alışkanlıklarından vazgeçmeyecekler gibi.

Hakeme yüklenerek diğer hakemleride psikolojik baskı altına alma çabaları devam ediyor.

Bükemediğin bileği öpeceksin

Tebrikler YİĞİDOLAR

Yolunuz açık olsun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?