USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YANLIŞ BAŞLANGIÇ, DOĞAL SONUÇ

09-03-2024

Bülent hoca, her maçta kadro ve isim tercihleri ile bir şeyler deniyor. Sağ bek, sol ön derken Azizbek’i bu maçta orta alanda gördük.  Sol ön tercihi ise Koita oldu, Menig kesik yedi.

Orta sahada kafasında bir türlü ya kurgu oturtamadı, ya da rakibe göre pozisyon almaya çalışıyor.

Alanyaspor maça ön alan baskısı ile başladı. Yarı alandan çıkışları engelleyip, kaptıkları toplarla pozisyon üretmeyi hedeflediler.

Azizbek, yeni görev yerinde çok verimli bir görüntü çizmedi. Caktas ise teknik özellikleri iyi olan ancak, temaslı oyun ve baskı yeteneği zayıf bir isim olunca, o bölgenin tüm yükünü Charisis tek başına çekmeye çalıştı.

Ben başlangıç tercihlerinin doğru olmadığını düşünüyorum.  Orta alanda Caktas ve Azizbek, 2 tane 10 numara gibiydi. İkisi de beklenen verimden uzaktı. Kanatta Koita’nın kullanılmasına oldum olası karşıyım, orada oynayıp da faydalı olduğu maç hatırlamıyorum. Menig tercihi yapılabilirdi.

Azizbek, ya orijin yerinde bekte, ya da Koita’nın yerinde sol önde başlayabilirdi. Her halükarda orta alan direnci için Charisis’in yükünü azaltacak bir İbrahim Akdağ tercihi düşünülebilirdi.

Pozisyon anlamında ilk yarı her iki takım açısından da kısır geçti.  Manaj’ın ilk bölümde bir sağ çaprazdan şutu var, bir de ilk yarı sonunda soldan Uğur’un çevirdiği topta, ayağına iyi oturmayan vuruşu dışında bir şey göremedik. 

İkinci yarı başında mutlak değişiklik beklentisi varken, ikinci yarıda da aynı 11 başlangıcı ilginçti.

Nitekim ikinci yarının hemen başında da Sivasspor kalesinde golü gördü. Yanlışta ısrar etmenin mutlaka cezası vardır, rakip de ikinci yarı başında bu cezayı hemen kesti.

1-0’dan sonra Sivasspor rakibe biraz reaksiyon gösterip, rakip kaleyi zorlamaya başladı. Bu bölümde ise rakibin etkili ve çabuk atakları tehlike yarattı. Net 2 pozisyonu değerlendiremediler.

Ceza alanı önünde Koita’nın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruş, tam da Manaj’ın istediği yerdeydi. Daha önce Hatayspor karşısında attığı golün hemen hemen aynı kopyasını bu kez Alanya filelerine göndererek, eşitliği sağladı.

Golün hemen ardından Azizbek ve Emrah’ın yerine Njie ve Menig oyuna girince, Koita’yı da öne atarak çift forvete dönüldü.  İlerleyen bölümde ise Caktas-İbrahim ve Koita-Hakan Arslan değişikliği ile orta alan direncini artırdı Sivasspor.

İlk yarı boyunca neredeyse sıfır pozisyon yaşanan karşılaşma ikinci yarının 60’ıncı dakikasından itibaren karşılıklı pozisyonların üretildiği keyif veren bir maça dönüştü.

Sivasspor dengeyi sağlamış, ikinci golü ararken, şu son dönemde hocaların icat ettiği, kaleden oyuna pasla başlama saçmalığı ve devamında Caner’in rakibine yaptığı asist ile geriye düştü Sivasspor.  Bu seviyedeki oyuncuların böylesine basit hatalar yapıyor olması akıl alır gibi değil.

Son bölümde gelen bu gol sonrası Sivasspor tüm hatlarıyla yüklense ve fırsatlar bulsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Rakip de iyi kapanarak buna imkan tanımadı.

Netice itibariyle önce başlangıç kadrosu tercihleri, sonrasında ise yapılan bireysel hatalar Sivasspor’a mağlubiyeti getirdi.  Bazen maça başlarken kaybedersiniz. Bugün de o maçlardan biri oldu…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 2 ay önce
Sivassporlu futbolculara geri pası yasağı getirilmeli. Bu yasak hem Kaleci Ali Şaşaşın ın hata yapma riski yüksek olduğundan,hemde defans oyuncuların riskli paslarından.Ayrıca Bülent Uygun kendine oynamaktan uzaklaşmalı.
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 2 ay önce
Sivassporlu futbolculara geri pası yasağı getirilmeli. Bu yasak hem Kaleci Ali Şaşaşın ın hata yapma riski yüksek olduğundan,hemde defans oyuncuların riskli paslarından.Ayrıca Bülent Uygun kendine oynamaktan uzaklaşmalı.
Ziya Soybayraktar
Ziya Soybayraktar 2 ay önce
Sivassporlu futbolculara geri pası yasağı getirilmeli.