USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUTLULUĞA VE BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN

21-04-2024

Başarılı ve mutlu olabilmek için atılacak ilk adım kişinin kendisine olan güvenini artırmasıdır. Kendine güven duygusu kişide özgüven, hedef odaklılık ve kararlılık bilincini geliştirir. Bunun neticesinde de başarıyı ve mutluluğu elde etmiş olan insanlar, kendilerini sürekli olarak geliştirmeyi amaçlar ve yeni şeyler öğrenme fırsatlarını değerlendirmeye çalışırlar.

 

Gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında kendine güveni yüksek olan kişiler genellikle daha başarılı olan kişilerdir. Çünkü daha özgüvenli, daha az endişeli, daha az streslidirler. Bu nedenle kendine güven, başarı ve mutluluk için en önemli faktörlerden biridir.

 

Hayatımızın çeşitli evrelerinde kimi zaman inişli çıkışlı dönemler yaşayabiliriz. Ama her zaman moralimizi, motivasyonumuzu zirvede tutmamız, olumsuzluklara aşırı derecede takılmadan, kararlılıkla ve sabırla enerjimizin ve moralimizin yüksek olmasını sağlamalıyız.   Bunu gerçekleştirebildiğimiz, başarabildiğimiz takdirde başarı ve mutluluk hayatımızda hep daim olacaktır.

 

Kişinin kendi olumlu ve olumsuz yönlerini bilmesi olgunlaşması ve gelişmesi için gerekli adımları atması çok önemlidir. Kişinin gelişmesi gereken yönlerini tespit edip geliştirmeye çalışması, güçlü yönlerini harekete geçirmesi, zorluklarla mücadele edebilmesi, krizleri fırsata çevirebilmesi, yaşadığı acıları kazanıma dönüştürebilmesi becerilerini de artırmasına vesile olacaktır.

 

John Addison’un “Hayatınızda kazanmadan önce, zihninizde kazanmak zorundasınız.” ifadesinden hem kişisel hayatımızda hem de iş hayatımızda başarılı olabilmek, hedeflerimize ulaşabilmek ve kendimizi mutlu edebilmek için tüm eylemlerimizden kendimizin sorumlu olduğunu unutmamamız ve zihnimizde başarılılığa ve mutsuzluğa yer vermememiz gerektiğini anlıyoruz.

 

İnsan zorluklar içinde yaratılmıştır. Hayat boyu karşılaşacağımız zorluklar hayatın vazgeçilmez gerçekleridir. Bu zorlukların içinde yaşayacağımız küçük veya büyük sorunlar farkında olmadan bizlere yol gösterir, bizleri terbiye eder. Unutmamalıdır ki, “İnsanın en büyük dostu zorluklardır, çünkü insanı onlar güçlendirir.”

 

Günümüzde insanlar her şeyi kontrol ettikleri, üzülmedikleri, sorun yaşamadıkları bir hayat arzulamaktadırlar. Fakat böyle bir düşünce insanın gerçek başarıyı elde etmesine ve mutlu olmasına da engeldir. Oysa hayat boyu sorunlardan değil, o sorunları çözememekten korkmalıdır. Zaten sorun hayatın en önemli gerçeğidir. Yaşadıklarımız karşısında ya daha güçlü ve olgun biri oluruz ya da pes ederiz. Bu nedenle kendimizi tanıyarak, güçlü ve zayıf yönlerimizi keşfederek kendimize güvenimizi artırmalıyız. Kendimize güvenimiz artırdıkça, daha özgüvenli,  başarılı ve mutlu bir birey olabiliriz.

 

Kendine inanan, hedeflerine odaklanan, hayat amacı olan, gideceği yeri bilen ve olumlu bir bakış açısına sahip olan kişiler, zorluklarla karşılaştıklarında bile pes etmek yerine çözüm bulma konusunda daha istekli ve hevesli olurlar. Azim ve kararlılık, kendini geliştirme, başarı elde etme ve bütün bunların sonucunda da mutluluğu elde etme sürecinde kritik bir rol oynar.

 

Kişinin kendi eksikliklerinin ve yetersizliklerinin farkında olması ve bu özelliklerini kabul etmesi zorluklarla, sorunlarla sağlıklı bir şekilde başa çıkabilmeyi de beraberinde getirir. Hayatta her şeyden şikâyet etmeyen mutlu ve başarılı bireyler, engellerle karşılaştıklarında pes etmek yerine alternatif yollar arayan ve hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapan insanlardır. Unutmamak gerekir ki, her başarı ve mutluluk hikâyesinde, zorlukların üstesinden gelmek için gösterilen yoğun bir fedakârlık ve çaba, kararlılık ve özveri vardır.

 

Bireyler, iyi bir planlamayla eğitimden öğrenmeye, maddi yatırımlardan kişisel gelişime kadar pek çok alanı kapsayan başarı ve mutluğu elde edebilirler. Bu nedenle, hedeflerimize ulaşmak için hayat amacımızı kavramalı, elde ettiğimiz bilgi ve birikimi, azimle birleştirerek, başarı ve mutluğa giden yolda emin adımlarla ilerlemeliyiz.

 

Umarım her insan geleceği için önemli olan şeyleri keşfetmeye isteklidir. Ölümle sonuçlanacak bir hayatın gerçekte neyle ilgili olduğunu anlamak,  her zaman kendimize ve başkalarına karşı dürüst olmak, yanlış yapmamak, kalp kırmamak ve mutlu ve başarılı bir hayat yaşayabilmek için hayatın çok kısa olduğu gerçeğini asla hatırdan çıkarmamalıdır.

 

Doğru seçimleri yaparak, hayatı çok uzun süre ertelemenin yarın çok geç olabileceğini unutmadan, mutlu ve başarı dolu bir hayat yaşamak dileğimle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?