USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivasspor Saray’dan Eli Boş Döndü

22-05-2023

          Merhaba değerli dostlar Demir grup Sivas spor gittiği İstanbul deplasmanı olan Galatasaray spor karşılaşmasından da eli boş döndü. Sakatlıklar kart cezalıları eksik bir kadro söz konusu olunca buda kaçınılmaz el betteki.

    Rıza hoca elinde bulunanların ideal kadrosu ile sahaya çıktı  Guotos,Ulvesrad.Erdogan Yatabare Saiz, Charissis ve Ugur gibi azda olsa sürükleyici sporcular olmayınca  güçlü bir takım karşısında beklenilen  bir performası göremiyorsunuz .

       İlk yarıda lider takımın lider oyuncuları da Rıza hocanın dediği gibi’ ’onların bir oyuncu bedeli ‘’bizim bir takıma bedel şeklindeki sözlerine katılmamak mümkün değil Nelsson,Torreira,İcardi,Kerem,Midtsjöilü ,Boey Abdul kerim gibi hakim kadrosu ile oyunu ve takımlarını istedikleri şekilde tarayıp yönlendirebiliyorlardı gerçekten .

    Bireysel teknik becerileri ile rakip alanda daha maçın başlarında tehlike üstüne tehlike yaratarak pozisyon buldular. Kerem’in akıllı pasına dalan icardı savunmayı da arkasına takarak Alinin solundan topu ağlara gönderdi.

    Bu golden on on beş dakika sonra Sarayda bir yavaşlama oldu ama  değerlendirmek isteyen Sivas spor ’un pasif atakları  (pozisyonları)kale önünde savunmanın içinde kayboluyordu.

           İkinci yarıda yine her üç bloku elinde tutmaya çalışan Galatasaray a karşı Rıza hoca merkezi güçlendirme çabasına karşın rakip takımda ki Terreira ve Nelson İcaardi, Kerem ve Rashica’nın takımın kanatlarını ve merkezdeki hücum gücünü besleyici ve oyun düşürücü ve derin pasları Sivas spora gol imkânı daha doğrusu pas yapma top taşıma imkanı da vermiyordu dönen ve kaçan topların hep kendilerinde olması skorun değişmesine olanak sağlamıyordu.

     Pas hataları yüzünden üst üste iki golün kaleci ile ve yan beklerin bir türlü rakibin ek artasından kurtulamam ayışları yapılan hataların bir zinciri idi sade savunma değil takım oyunu düzeneği ve saha yerleşmesi olana gıda zayıf olunca gol yapmak güç haline geliyordu.

   Sivas sporun birkaç kale önü mücadelesi oldu ama bunu sonuçlandıracak kimse olmayınca toplar da rakibin eline geçmiş oldu.

    Rıza hocam ikinci yarıda hamle yaparak bir saha direncini artırma çabası oldu ama Torrera ve İcardi her iki yarıda pas trafiğini güçlendiren Boey Nelsson Abddul kerim blok arasındaki geçiş ve dönen topları Sivas spora vermeyerek takım olduklarını göstermiş oldular.

  Sivas spor kendi kapasitesi dahilin de elinden geleni yaptı elbette beceri ve yetenek buraya kadar fazlası bazı müsabakalarda beklenen olamıyor görünen köy kılavuz istemiyor değerli dostlar.

 Müsabaka sonrası Rıza Çalımbay hoca’’ Eksik bir kadromuz sakatlıklar cezalılar derken beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık önümüzde Fenerbahçe ile kupa maçımız var ona odaklanacağız yeni sezonda benim istediğim gibi  olmaz ise  kalamam ‘’dedi

Bu açıklamadan sonra Kulüp başkanı Mecnun Otayamaz ise ‘’Rıza hocanın açıklamasına üzüldüm diyerek bu sezon yönetim olarak bırakmayı düşünüyoruz şeklindeki açıklaması da spor kamuoyunda yankı bulunduğunu görüyorum.

     Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa spor karşısında sergilenen kötü futbol karşısında bir grup taraftarın yönetim aleyhindeki açıklamalarına çok üzüldüklerini belirttiler.

     Öte yandan Sivas Belediye sporun eski teknik direktörü Yusuf Tokuş ve İbrahim yiğitle birlikte alt sıralardan aldıkları Nevşehir Belediye sporu play-Of oynama noktasına getirdikleri için kendisini ve ekibini tebrik eder başarılar dilerim.

                  Demir grup Sivas sporumuza Ziraat Türkiye kupası Fenerbahçe ile oynayacağı yarı final rövanş karşılaşmasında başarılar dilerim.

Görüşmek dileğiyle efendim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?